35

Στις καταθέσεις όσων επέζησαν από το τραγικό ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα ανοιχτά της Πάρου στρέφει τώρα την προσοχή του ο εφέτης ειδικός ανακριτής Νίκος Καραδημητρίου, ο οποίος ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης. Στο έργο της εξέτασης θα συμμετάσχουν και τακτικοί ανακριτές από την Αθήνα, την Πάρο και τη Σάμο.

Ο κ. Καραδημητρίου επισκέφθηκε την Κυριακή τις βραχονησίδες Πόρτες, ώστε να σχηματίσει μια εικόνα για την πρόσκρουση του Σάμινα και για την πορεία που ακολούθησε μέχρι τη βύθισή του. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται η βιντεοσκόπηση και η φωτογράφηση του πλοίου από εμπειρογνώμονες.


Τέλος, σε ό,τι αφορά την κλήτευση των υπευθύνων της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Σάμινα, Minoan Flying Dolpins, πιθανολογείται ότι αυτοί θα προσέλθουν στο ανακριτικό γραφείο, όταν οι εισαγγελικές αρχές συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ