
Συνεχίζονται οι καταθέσεις για το Yakovlev
Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε τη Δευτέρα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη για την αεροπορική τραγωδία του ουκρανικού αεροσκάφους Yakovlev στα Πιέρια όρη το Δεκέμβριο του 1997, που στοίχισε τη ζωή σε 73 άτομα.
71
Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε τη Δευτέρα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη για την αεροπορική τραγωδία του ουκρανικού αεροσκάφους Yakovlev στα Πιέρια όρη το Δεκέμβριο του 1997, που στοίχισε τη ζωή σε 73 άτομα.
Κατηγορούμενοι είναι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Μακεδονία, Αδαμάντιος Φραγκιαδούλης και Γιάννης Γιαννακόπουλος, που το μοιραίο βράδυ της 17ης Δεκεμβρίου 1997 βρίσκονταν σε υπηρεσία.
Σήμερα κατέθεσε ο ελεγκτής αεράμυνας του στρατιωτικού ραντάρ στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης Γιώργος Σαλβέρας, ο οποίος υπογράμμισε ότι εάν οι συνάδελφοί του στο ραντάρ είχαν ειδοποιηθεί νωρίτερα -προτού το ουκρανικό αεροσκάφος χάσει τον προσανατολισμό του- είναι πολύ πιθανόν να το είχαν εντοπίσει και να είχαν δώσει εντολή στον πιλότο του να ανακτήσει ύψος.
Η δίκη, την οποία παρακολουθούν με αγωνία δεκάδες συγγενείς των θυμάτων, θα συνεχιστεί το πρωί της Τρίτης με καταθέσεις άλλων μαρτύρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- ΑΑΔΕ: Ποιες αγροτικές πληρωμές αναμένονται – Το χρονοδιάγραμμα
- Καλαμπόκι: Ένα σνακ και νόστιμο και καλό για τον οργανισμό μας
- Αλλάζει ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική
- Το DNA στις παλαιολιθικές σπηλαιογραφίες οδηγεί στους πρώτους καλλιτέχνες της ανθρωπότητας
- Πως η συγκατοίκηση επηρεάζει τη σχέση;
- Τραμπ και Κένεντι: Δύο πρόεδροι, η ίδια παγίδα;




