
Διοικητικό Πολυκατάστημα για τους πολίτες ανοίγει στην Αθήνα
Το πρώτο Διοικητικό Πολυκατάστημα πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του στην Αθήνα για να υποδεχθεί τους πολίτες μέχρι το τέλος του χρόνου. Σκοπός του εγχειρήματος αυτού είναι να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις κρατικές υπηρεσίες.
71
Το πρώτο Διοικητικό Πολυκατάστημα πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του στην Αθήνα για να υποδεχθεί τους πολίτες μέχρι το τέλος του χρόνου. Σκοπός του εγχειρήματος αυτού είναι να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις κρατικές υπηρεσίες.
Το Διοικητικό Πολυκατάστημα έχει με επιτυχία εφαρμοστεί σε χώρες όπως η Ιταλία και η Πορτογαλία και έχει στόχο την ταχύτητα, την αποτελεσματικότητα, την οικονομικότητα και την ποιότητα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
Σε πρώτη φάση, ο νέος θεσμός θα εξυπηρετεί τους πολίτες στις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων του λεκανοπεδίου Αττικής. Το σύστημα αυτό είναι το one stop shop (υπηρεσία μιας στάσης). Θα αποτελείται από τρία γκισέ εξυπηρέτησης, τμήμα υποδοχής των πολιτών και αρχείο.
Μία από τις βασικές λειτουργίες του πολυκαταστήματος είναι το Κέντρο Πληροφόρησης, η οποία θα εξυπηρετεί με ταχύτητα τους πολίτες που απλά θα ζητούν διοικητικές πληροφορίες. Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να υποβάλει αίτηση για χορήγηση δικαιολογητικών ή πιστοποιητικών, το πράττει χωρίς χρονοτριβή, καθώς οι υπάλληλοι μέσω Διαδικτύου θα έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάζουν» τις αιτήσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά και να τις αποστέλουν με φαξ στη διεύθυνση της νομαρχίας στην οποία αφορούν. Παράλληλα, κάθε αίτηση θα πρωτοκολλείται κανονικά και δεν θα χρειάζεται να μεταβεί ο πολίτης στην αρμόδια υπηρεσία της νομαρχίας.
Τη διοικητική μέριμνα, το κόστος οργάνωσης και λειτουργίας του Διοικητικού Πολυκαταστήματος αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Οι διαπραγματευτές μιλούν για πρόοδο αλλά ο Τραμπ απειλεί – «Είμαι έτοιμος για ισχυρή στρατιωτική δράση»
- Απίστευτο περιστατικό σε τραμ: Οδηγός καπνίζει με τα πόδια στην κονσόλα – Πειθαρχική έρευνα της ΣΤΑΣΥ
- «Η Γκενκ συμφώνησε με τη Ντόρτμουντ για τον Καρέτσα»
- Οργή για την προσωρινή διοίκηση στον ΠΙΣ από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
- Τρίτος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Λιβύης για θαλάσσιες ζώνες απέναντι στο τουρκολιβυκό μνημόνιο
- Ο Γκουτέρες θα προσπαθήσει να στρώσει το τελευταίο τραπέζι της θητείας του για το Κυπριακό



