Θλιβερό το έργο της διασταύρωσης των στοιχείων για τους νεκρούς στην Πάρο – Πληροφορίες για 59 θύματ
Στο νεκροτομείο της Πάρου, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο κέντρο Υγείας του νησιού και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος» μεταφέρονται οι σοροί των ναυαγών του Εξπρές Σάμινα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 59, εκ των οποίων έχουν αναγνωριστεί 20.
Στο νεκροτομείο της Πάρου, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο κέντρο Υγείας του νησιού και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος» μεταφέρονται οι σοροί των ναυαγών του Εξπρές Σάμινα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 59, εκ των οποίων έχουν αναγνωριστεί 20.
Οι υπεύθυνοι του κέντρου Υγείας της Πάρου, οι οποίοι έχουν αναλάβει την παροχή βοήθειας τόσο προς τους διασωθέντες, που διακομίζονται εκεί, όσο και προς τους συγγενείς των αγνοουμένων, μιλούν για περισσότερους από 46 νεκρούς στο ναυάγιο. Ο υποδιοικητής του Λιμενικού Σώματος, που βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρήστο Παπουτσή, έχει στα χέρια του λίστα με τους διασωθέντες, αλλά και τους νεκρούς. Ωστόσο, η λίστα αυτή δεν δίνεται ακόμα στη δημοσιότητα, ειδικά το κομμάτι που αφορά στους νεκρούς, με στόχο να διασταυρωθούν απόλυτα τα στοιχεία.
Ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πάρου Κώστας Ροκονίδας δήλωσε ότι είναι πολλά τα τηλεφωνήματα από πρεσβείες, που ζητούν να μάθουν την τύχη των ξένων επιβατών στο πλοίο Εξπρές Σάμινα. Ο κ. Ροκονίδας επισήμανε την αγανάκτηση που νιώθουν όσοι μετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης, αφού δεν έχουν λάβει καμία κεντρική εποπτεία και κατεύθυνση.
Οι διασωθέντες βρίσκονται σε διάφορα ξενοδοχεία, φιλοξενούμενοι της Ενωσης Ξενοδόχων του νησιού, ενώ περίπου δέκα άτομα νοσηλεύονται στο κέντρο Υγείας, λόγω εξάντλησης, ψυχολογικού σοκ και μικροτραυματισμών.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής