31

Η αυτονομιστική οργάνωση Μουτζαχεντίν απείλησε την Παρασκευή ότι θα εξαπολύσει το μεγαλύτερο κύμα βομβιστικών επιθέσεων κατά της Ινδίας από την έναρξη της δεκαετούς διαμάχης για το Κασμίρ.

Η Ινδία πρέπει να πληρώσει βαρύ τίμημα, επειδή αρνήθηκε την εκεχειρία δήλωσε ο ηγέτης των Μουτζαχεντίν, Σιεντ Σαλαχουντίν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πακιστανική εφημερίδα Jang. Ο Σαλαχουντίν κατηγόρησε την Ινδία ότι απέρριψε πρόταση διαλόγου με το Πακιστάν για το φλέγον ζήτημα του ελέγχου του Κασμίρ.


Η οργάνωση Μουτζαχεντίν είχε κηρύξει 15ήμερη εκεχειρία αναπτερώνοντας τις ελπίδες για ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος του Κασμίρ. Ωστόσο, η εκεχειρία τερματίστηκε χθες με τη βομβιστική επίθεση στην πόλη Σριναγκάρ, που προκάλεσε το θάνατο 12 ανθρώπων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters