
Tη μερική άρση του εμπάργκο κατά της Κούβας εξετάζει ο Κλίντον
Το ενδεχόμενο να επιτραπεί η πώληση τροφίμων και φαρμάκων στην Κούβα, σαράντα ένα χρόνια μετά την επιβολή του εμπάργκο κατά της Αβάνας, μελετά ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, σύμφωνα με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη.
72
Το ενδεχόμενο να επιτραπεί η πώληση τροφίμων και φαρμάκων στην Κούβα, σαράντα ένα χρόνια μετά την επιβολή του εμπάργκο κατά της Αβάνας, μελετά ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, σύμφωνα με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη.
Εάν πειστώ ότι η νομοθεσία μας επιτρέπει τις πωλήσεις αμερικανικών προϊόντων, ειδικά τροφίμων και φαρμάκων, στην Κούβα και ότι παράλληλα υπάρχει πλήρης προστασία για εμάς, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να υπογράψω το σχετικό νομοσχέδιο δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο Κλίντον τόνισε, ωστόσο, ότι χρειάζεται να εξετάσει καλύτερα τη νομοθεσία, προτού αποφασίσει να προβεί σε αυτήν τη σημαντική αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής έναντι της Κούβας.
Πάντα ήθελα να πωλούνται περισσότερα τρόφιμα και φάρμακα, όχι μόνο στην Κούβα αλλά και σε άλλες χώρες επισήμανε ο Μ.Κλίντον, προσθέτοντας ότι επιθυμεί να βοηθήσει το λαό της Κούβας, χωρίς όμως να υποστηρίξει την κομμουνιστική κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο.
Σε ερώτηση εάν έφτασε η στιγμή να εξομαλυνθούν οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάξει η νομοθεσία, εάν δεν γίνουν κάποιες προσπάθειες από την πλευρά του Κάστρο για προσέγγιση με τις ΗΠΑ.
Εως ότου υπάρξει μια διακομματική πλειοψηφία στο Κογκρέσο που να έχει πειστεί ότι έχουν συντελεστεί θεμελιώδεις αλλαγές, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα πέραν αυτού που έχει γίνει, δηλαδή προσπάθειες για επέκταση και σταδιακή αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών κατέληξε ο Μπιλ Κλίντον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα Υόρκη: Οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν – Τέσσερα παιδιά ανάμεσά τους
- Blind boxes: Είναι τα «κουτιά-έκπληξη» αθώα παιχνίδια ή μήπως είναι τζόγος για παιδιά
- Πέγκυ Ζήνα: Τι κράτησε από τις συνεργασίες της με Σφακιανάκη, Μητροπάνο και Μαρινέλλα
- Σεισμός «ταρακούνησε» την Κάρπαθο
- Ολυμπιακός: Η Βαλένθια αποχαιρέτησε τον Μοντέρο – Τι απομένει για να πιάσει Λιμάνι
- Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 74χρονης που χάθηκε στη Βιάννο

