Πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί στην Ιταλία η συνεχιζόμενη εξέγερση στις φυλακές
Διαστάσεις πολιτικής κρίσης λαμβάνει στην Ιταλία η συνεχιζόμενη για πέμπτη ημέρα εξέγερση στις φυλακές, όπου οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για το συνωστισμό που επικρατεί στα σωφρονιστικά ιδρύματα και αξιώνουν αμνηστία.
Διαστάσεις πολιτικής κρίσης λαμβάνει στην Ιταλία η συνεχιζόμενη για πέμπτη ημέρα εξέγερση στις φυλακές, όπου οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για το συνωστισμό που επικρατεί στα σωφρονιστικά ιδρύματα και αξιώνουν αμνηστία.
Η κατάσταση συζητήθηκε στη Γερουσία το βράδυ της Τετάρτης, καθώς ο κεντροαριστερός συνασπισμός πρότεινε να δοθεί αμνηστία ή χάρη σε ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για αδικήματα, κατά τη διάπραξη των οποίων δεν χρησιμοποιήθηκε βία.
Ωστόσο, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο Αnsa, ο κεντροδεξιός Πόλος, του οποίου ηγείται ο βαρόνος των ΜΜΕ Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αντιτίθεται στην πρόταση αυτή, διότι θεωρεί ότι η απονομή χάριτος σε κατάδικους θα δημιουργούσε αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.
Το βράδυ της Τετάρτης, η κυβέρνηση αποφάσισε να μελετήσει άλλες λύσεις, για την εφαρμογή των οποίων δεν απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων στη Βουλή.
Οπως μεταδίδει το CNN, το ζήτημα της αμνηστίας στην Ιταλία είναι εξαιρετικά λεπτό, καθώς θα μπορούσε να σημάνει την απελευθέρωση όσων καταδικάστηκαν για οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα τη δεκαετία του 90.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι 217 φυλακές στην Ιταλία, που έχουν οικοδομηθεί για 40.000 κρατουμένους, φιλοξενούν αυτήν τη στιγμή περίπου 54.000 ανθρώπους.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.