
Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στη Χιλή την Παρασκευή
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε την Παρασκευή το πρωί τη Χιλή και προκάλεσε διακοπή στην ηλεκτροδότηση σε τουλάχιστον δύο περιοχές της πρωτεύουσας Σαντιάγο.
25
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε την Παρασκευή το πρωί τη Χιλή και προκάλεσε διακοπή στην ηλεκτροδότηση σε τουλάχιστον δύο περιοχές της πρωτεύουσας Σαντιάγο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Εγκέλαδος χτύπησε περίπου στις 11:00 π.μ. (ώρα Ελλάδος) και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα Σαντιάγο. Οι Αρχές αναφέρουν ότι η σεισμική δόνηση ήταν διάρκειας 30 με 40 δευτερολέπτων, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή για εκτεταμένες ζημιές, εκτός από το γεγονός ότι σε ορισμένες περιοχές διακόπηκε η τηλεφωνική παροχή.
Το επίκεντρο του σεισμού δεν έχει εντοπιστεί, αλλά οι ειδικοί το τοποθετούν στον Ειρηνικό σε κοντινή απόσταση από τις κεντρικές ακτές της χώρας.
Η περιοχή της Χιλής, στην οποία έγινε εντονότερα αισθητή η σεισμική δόνηση, είχε χτυπηθεί από μία θύελλα την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία διήρκεσε τρεις ημέρες και άφησε άστεγους 60.000 ανθρώπους. Η Χιλή είχε συγκλονιστεί στις 12 Μαΐου από σεισμό μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Οι ΗΠΑ τιμωρούν το Ιράκ για να το αναγκάσουν να εξαρθρώσει τις φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές
- ΟΗΕ: Επικρίσεις για την ατολμία του από τη Ρεβέκα Γκρίνσπαν, υποψήφια για το αξίωμα της Γενικής Γραμματέα
- Λίβανος: «Ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου» οι επιθέσεις κατά κυανοκράνων, λέει ο Γκουτέρες
- Λίβανος: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προτρέπει τους Αμερικανούς να φύγουν από τη χώρα
- Γάζα: 5 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά, από ισραηλινά πυρά κοντά σε τέμενος
- ΝΑΤΟ: Συνάντηση του Ερντογάν με τον Ρούτε – «Μπορούμε να μάθουμε πολλά» από την Τουρκία

