48

Τρεις αστυνομικοί έπεσαν νεκροί και δύο τραυματίστηκαν, όταν άγνωστος, τον οποίο σταμάτησαν σε δρόμο του Ντόρτμουντ επειδή δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, άνοιξε απρόκλητα πυρ εναντίον τους. Λίγη ώρα αργότερα, το αυτοκίνητο του δράστη εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή, και ο ίδιος βρέθηκε μέσα νεκρός, φέροντας βαρύ τραύμα από πυροβολισμό στο κεφάλι. Η αστυνομία κάνει λόγο για αυτοκτονία.

Το δράμα ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης, όταν δύο αστυνομικοί σταμάτησαν για τυπικό έλεγχο τον άγνωστο οδηγό που δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Εκείνος πυροβόλησε εναντίον τους, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας τον άλλο.


Περίπου μισή ώρα αργότερα, αστυνομικοί τον σταμάτησαν σε δεύτερο μπλόκο για τον ίδιο ακριβώς λόγο, και η εξέλιξη ήταν παρόμοια: ο άγνωστος σκότωσε δύο ακόμη αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλον έναν, ο οποίος ειδοποίησε τους συναδέλφους του μέσω ασυρμάτου.


Αμέσως, δεκάδες περιπολικά εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό εναντίον του 31χρονου δράστη, ο οποίος λίγο αργότερα βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του.

Στο σπίτι του βρέθηκαν χειροβομβίδες, ενώ ύστερα από έρευνα, η αστυνομία διαπίστωσε ότι η άδεια οδήγησής του είχε λήξει από τον Απρίλιο, χωρίς ωστόσο να έχει ποτέ συλληφθεί για οποιοδήποτε αδίκημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press