
Απέβαλε η Κοινοπολιτεία τα Φίτζι
Την απόφασή τους για προσωρινή αποβολή των Φίτζι από την Κοινοπολιτεία κοινοποίησαν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών της στη στρατιωτική ηγεσία των νήσων, ενώ κάλεσαν τον πραξικοπηματία Τζορτζ Σπέιτ να απελευθερώσει τους ομήρους που κρατεί.
25
Την απόφασή τους για προσωρινή αποβολή των Φίτζι από την Κοινοπολιτεία κοινοποίησαν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών της στη στρατιωτική ηγεσία των νήσων, ενώ κάλεσαν τον πραξικοπηματία Τζορτζ Σπέιτ να απελευθερώσει τους ομήρους που κρατεί.
Οι υπουργοί της Κοινοπολιτείας αφήνουν όμως ανοικτό το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων λέγοντας ότι η απόφαση θα επανεξεταστεί το Σεπτέμβριο, ενώ απηύθυναν μήνυμα στη στρατιωτική κυβέρνηση των Φίτζι να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στην πολιτική ομαλότητα και να φροντίσει για την ασφάλεια των ομήρων.
Η στρατιωτική κυβέρνηση απέφυγε να σχολιάσει την απόφαση της Κοινοπολιτείας. Τοποθετήθηκε όμως ο πραξικοπηματίας Τζορτζ Σπέιτ, ο οποίος απέρριψε τις προτάσεις λέγοντας πως η κρίση είναι εσωτερικό θέμα των Φίτζι και θα την επιλύσουν οι κάτοικοί τους.
Σύμφωνα με το CNN, τρεις υποστηρικτές του Σπέιτ -από την ομάδα που εισέβαλε πριν από δύο εβδομάδες στο Κοινοβούλιο και κρατούν ομήρους τον πρωθυπουργό και άλλα 30 άτομα- εθεάθησαν να αποχωρούν από το κτίριο του Κοινοβουλίου και εικάζεται ότι έχουν αυτομολήσει. Η αυτομόληση των τριών ανδρών, εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, πιθανώς να αποτελεί ένδειξη ότι ο Σπέιτ έχει χάσει την εμπιστοσύνη των ανδρών του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καβάλα: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για διαρροή επικίνδυνου φορτίου από φορτηγό στην Εγνατία Οδό
- Γιορτή σήμερα 1 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]
- Έτοιμος για το παιχνίδι με την Αυστρία ο Γιαμάλ: «Μπορώ να παίξω 90 λεπτά»
- Καιρός: Ποδαρικό με υψηλές αλλά όχι ακραίες θερμοκρασίες κάνει ο Ιούλιος – Γιατί δεν μας επηρέασε ο «θερμικός θόλος»
- Σοκ: Ερευνάται για παιδική πορνεία ο Αλεσάντρο Μπαστόνι



