
Κατά 26.000 δραχμές πλουσιότεροι οι κάτοικοι του Βελιγραδίου!
Ουρές σχημάτισαν οι κάτοικοι του Βελιγραδίου έξω από τις τράπεζες της γιουγκοσλαβικής πρωτεύουσας για την ανάληψη των καταθέσεών τους από λογαριασμούς σε συνάλλαγμα που παρέμειναν παγωμένοι από το 1991, όταν η χώρα έπεφτε σε βαθιά οικονομική κρίση.
29
Ουρές σχημάτισαν οι κάτοικοι του Βελιγραδίου έξω από τις τράπεζες της γιουγκοσλαβικής πρωτεύουσας για την ανάληψη των καταθέσεών τους από λογαριασμούς σε συνάλλαγμα που παρέμειναν παγωμένοι από το 1991, όταν η χώρα έπεφτε σε βαθιά οικονομική κρίση.
Παρά τη δύσκολη οικονομική θέση της κυβέρνησης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς λόγω των επαχθών κυρώσεων της Δύσης, δόθηκε η εντολή να επιστραφεί από τα οφειλόμενα στους κατόχους ένα ποσοστό ίσο με 150 γερμανικά μάρκα (περίπου 26.000 δρχ.). Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί σε δηνάρια, εκτός εάν οι καταθέτες περιμένουν έως την 1η Ιουλίου, οπότε οι αναλήψεις θα γίνουν σε σκληρό νόμισμα.
Ωστόσο, οι κάτοικοι του Βελιγραδίου προτίμησαν να σταθούν στις ουρές για να αποσύρουν τα χρήματά τους από τώρα, δυσπιστώντας για τις υποσχέσεις περί πληρωμών σε μάρκα ή δολάρια. Πολλοί από αυτούς δήλωναν, μάλιστα, ότι θα τρέξουν αμέσως στα σούπερ μάρκετ, για να καταναλώσουν σε είδη πρώτης ανάγκης το πενιχρό ποσό πριν τους προλάβει ο… πληθωρισμός.
Το συνολικό χρέος της κυβέρνησης προς τους καταθέτες φτάνει τα 7,4 δισ. μάρκα (1,3 τρισ. δρχ.) και ο υπουργός Οικονομικών Ντράγκισα Πέσιτς υποστηρίζει ότι η αποπληρωμή του θα γίνει μέσα στην επόμενη δεκαετία. Το ξεπάγωμα, ωστόσο, των καταθέσεων έγινε εν όψει των γιουγκοσλαβικών εκλογών, που αναμένεται να διεξαχθούν εντός του 2000.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Αγγλία – Αργεντινή 1-2: Θρίαμβος της αλμπισελέστε και μυθική πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ
- Έπος: Δεύτερη ασίστ ο Μέσι, γκολ ο Λουτάρο και ολική ανατροπή! (vid)
- Γιορτή σήμερα 16 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη16.07.2026]
- Γκολάρα του Έντσο και 1-1 η Αργεντινή! (vid)
- Κρήτη: Συνελήφθη άνδρας για τη μεγάλη φωτιά στο Μελιδοχώρι – Έκανε εργασίες με τροχό



