Επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από την Τρίτη ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.
Μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, το πρωθυπουργικό ζεύγος της Ισπανίας θα επισκεφθεί την Ακρόπολη και στη συνέχεια θα παραστεί σε δεξίωση προς τιμήν του στην πρεσβευτική κατοικία, την οποία διοργανώνει η ισπανική παροικία.
Την Τετάρτη το πρωί ο Αθνάρ θα έχει επαφές με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή. Αργότερα, την ίδια ημέρα, ο Ισπανός πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου και επίσημο γεύμα.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).