38

Τρεις κουκουλοφόροι, πιθανώς μέλη της αυτονομιστικής οργάνωσης των Βάσκων ΕΤΑ, εισέβαλαν το Σάββατο σε χώρους δημόσιας υπηρεσίας στο Σαν Σεμπαστιάν, προκάλεσαν καταστροφές και έβαλαν φωτιά.

Στο γραφείο υπήρχαν δέκα υπάλληλοι, τους οποίους οι κουκουλοφόροι ανάγκασαν να βγουν από το κτίριο. Οι πυροσβέστες πάλεψαν επί μία ώρα με τις φλόγες, πριν καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Η αστυνομία δεν έκανε συλλήψεις.


Η ΕΤΑ είχε σταματήσει τις επιθέσεις επί 18 μήνες, αλλά από τον προηγούμενο Δεκέμβριο, όταν οι ειρηνευτικές διαδικασίες κρίθηκαν ανεπιτυχείς, εκπρόσωποί της δήλωσαν ότι τερματίζεται η μονομερής εκεχειρία. Εκτοτε, σε μια σειρά πυροβολισμών και εκρήξεων έχουν δολοφονηθεί τέσσερα άτομα.


Πηγή: Associated Press

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press