Τον Κ.Μπακούρη δείχνει ως υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις στα Ολυμπιακά έργα η Ν.Τζαβέλα
Αιχμές για τις επιλογές και τους χειρισμούς του διευθύνοντος συμβούλου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων (ΟΕΟΑ) του 2004, Κώστα Μπακούρη, αλλά και των πολιτικών φορέων του τόπου αφήνει η τέως αντιπρόεδρος της επιτροπής διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, Νίκη Τζαβέλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα, λίγες μόλις ημέρες μετά την παραίτησή της από την επιτροπή.
55
Αιχμές για τις επιλογές και τους χειρισμούς του διευθύνοντος συμβούλου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων (ΟΕΟΑ) του 2004, Κώστα Μπακούρη, αλλά και των πολιτικών φορέων του τόπου αφήνει η τέως αντιπρόεδρος της επιτροπής διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, Νίκη Τζαβέλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα, λίγες μόλις ημέρες μετά την παραίτησή της από την επιτροπή.
Στη διάρκεια της συνέντευξής της, η Ν.Τζαβέλα παραδέχεται ότι υπήρχαν προβλήματα, τα οποία η επιτροπή δεν εξέθετε. Παράλληλα, τονίζει ότι ο πολιτικός κόσμος δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του εγχειρήματος αλλά είναι και αποσπασματικά ενημερωμένος γύρω από το θέμα.
Για το λόγο αυτόν, όπως υποστηρίζει, οι δηλώσεις του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ λειτούργησαν καταλυτικά για την επίσπευση ορισμένων σημαντικών αποφάσεων και κατ επέκταση των εργασιών.
Σε άλλο σημείο δηλώνει ότι, εάν ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΕΟΑ Κώστας Μπακούρης είχε υλοποιήσει τις μισές από τις αποφάσεις που είχε λάβει το διοικητικό συμβούλιο, τότε η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη.
Κάνοντας αναφορά στη νέα πρόεδρο του Αθήνα 2004 Γιάννα Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου, η Ν.Τζαβέλα, αναγνωρίζει την προσφορά της σε έναν εθνικό στόχο και της εύχεται να επιτύχει στη διοργάνωση όπως είχε πετύχει και στη διεκδίκηση.
Ωστόσο, αποφεύγει να απαντήσει στην ερώτηση σχετικά με τους λόγους που την οδήγησαν σε παραίτηση και καταλήγει εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να διοργανώσει τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ξεχωριστή ανάρτηση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
- Ανακοίνωσε τον Μπαντιό ο Παναθηναϊκός (pic)
- Ασπρόπυργος: Καταστράφηκε η επιχείρηση από τη φωτιά – 11 άνθρωποι στα νοσοκομεία – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σέρρες: Πήγε να παραλάβει το νεκρό πατέρα της από το νοσκομείο και της έδωσαν λάθος σορό
- Aryna Sabalenka: Χαλαρές καλοκαιρινές στιγμές στη Μύκονο για την καλύτερη τενίστρια του κόσμου
- Στην Αλεξανδρούπολη οι δήμαρχοι των γερμανικών πόλεων Kelsterbach, Raunheim και Rüsselsheim
- ΠΑΣΟΚ: Το Υπουργείο Παιδείας εξέθεσε τη χώρα – Η ΕΕ μας παραπέμπει στο ΔΕΕ για διακρίσεις εις βάρος των αναπληρωτών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442