
Oι Ηνωμένες Πολιτείες γιορτάζουν την Ημέρα των Πεσόντων
Κορυφώνονται τη Δευτέρα οι εορτασμοί στις Ηνωμένες Πολιτείες για την Ημέρα των Πεσόντων, ύστερα από δυο ημέρες λαμπρών εκδηλώσεων αφιερωμένων στη μνήμη όλων των Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης, από τον Εμφύλιο έως τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους και το Βιετνάμ.
72
Κορυφώνονται τη Δευτέρα οι εορτασμοί στις Ηνωμένες Πολιτείες για την Ημέρα των Πεσόντων, ύστερα από δυο ημέρες λαμπρών εκδηλώσεων αφιερωμένων στη μνήμη όλων των Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης, από τον Εμφύλιο έως τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους και το Βιετνάμ.
Η Ημέρα των Πεσόντων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1868 προς τιμήν των πεσόντων του αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, ωστόσο ύστερα από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο οι εορτασμοί γίνονται προς τιμήν των στρατιωτών που έπεσαν στο πεδίο της μάχης σε όλους τους πολέμους στους οποίους συμμετείχαν οι ΗΠΑ.
Κέντρο και των φετινών εκδηλώσεων ήταν η Ουάσινγκτον. Χιλιάδες μοτοσικλετιστές πραγματοποίησαν πομπή προς τιμήν των πεσόντων, ζητώντας παράλληλα από το Κογκρέσο να ενισχύσει την ιατρική περίθαλψη των βετεράνων πολέμου, ενώ γνωστοί Αμερικανοί καλλιτέχνες τίμησαν τη μνήμη των νεκρών με συναυλίες που έδωσαν στην Ουάσινγκτον και σε άλλες μεγάλες αμερικανικές πόλεις.
Σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, συγγενείς των πεσόντων επισκέπτονται τα κοιμητήρια και τοποθετούν αμερικανικές σημαίες στους τάφους των αγαπημένων τους προσώπων, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες μέχρι το μεσημέρι.
Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν με την Εθνική Στιγμή Ανάμνησης στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα, ύστερα από πρωτοβουλία που έλαβε το 1999 ο ίδιος ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Τεχνητή νοημοσύνη: Γιατί οι περισσότεροι εργοδότες δεν είναι ικανοποιημένοι από την AI – Οι προκλήσεις
- Ο δρόμος για τη Μάλτα: Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να βρεθεί ξανά στο Final Four του Champions League
- Κάμπινγκ: Backstage από την επίσημη φωτογράφηση της σειράς
- ΠΑΣΟΚ: Υποθηκεύουν την εθνική ενεργειακή ασφάλεια εν μέσω παγκόσμιας κρίσης
- ΕΟ ΚΚΕ: Διάταξη-ταφόπλακα για τις κοινωνικές δομές των δήμων και των εργαζομένων από την κυβέρνηση
- Νέα Αριστερά: Πόσες ακόμα θα μετρήσουμε νεκρές, μέχρι να κατοχυρωθεί νομικά η γυναικοκτονία;
