
Σε έξι εβδομάδες παραιτείται από την προεδρία του Ισραήλ ο Βάιτσμαν
Την πρόθεση του προέδρου του Ισραήλ Εζερ Βάιτσμαν να παραιτηθεί από το αξίωμά του εντός έξι εβδομάδων ανακοίνωσε το Σάββατο στενός του συνεργάτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ έχει ήδη ενημερωθεί για αυτή την απόφαση.
48
Την πρόθεση του προέδρου του Ισραήλ Εζερ Βάιτσμαν να παραιτηθεί από το αξίωμά του εντός έξι εβδομάδων ανακοίνωσε το Σάββατο στενός του συνεργάτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ έχει ήδη ενημερωθεί για αυτή την απόφαση.
Ο Βάιτσμαν είχε προ πολλού ανακοινώσει ότι σκοπεύει να εγκαταλείψει τη θέση του πριν από τη λήξη της θητείας του το 2003, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν είχε ορίσει το χρόνο της παραίτησής του.
Παρά την απόφαση του εισαγγελέα, που εκδόθηκε πριν από τρεις ημέρες, να μην παραπεμφθεί σε δίκη για το σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης στο οποίο είχε εμπλακεί, οι φωνές που καλούσαν τον Ισραηλινό πρόεδρο να παραιτηθεί είχαν γίνει πολύ έντονες το τελευταίο διάστημα.
Παράλληλα, τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Βάιτσμαν, προφανώς έπαιξαν κάποιο ρόλο στο να πάρει την απόφασή του ο πρόεδρος του Ισραήλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Τεχνητή νοημοσύνη: Γιατί οι περισσότεροι εργοδότες δεν είναι ικανοποιημένοι από την AI – Οι προκλήσεις
- Ο δρόμος για τη Μάλτα: Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να βρεθεί ξανά στο Final Four του Champions League
- Κάμπινγκ: Backstage από την επίσημη φωτογράφηση της σειράς
- ΠΑΣΟΚ: Υποθηκεύουν την εθνική ενεργειακή ασφάλεια εν μέσω παγκόσμιας κρίσης
- ΕΟ ΚΚΕ: Διάταξη-ταφόπλακα για τις κοινωνικές δομές των δήμων και των εργαζομένων από την κυβέρνηση
- Νέα Αριστερά: Πόσες ακόμα θα μετρήσουμε νεκρές, μέχρι να κατοχυρωθεί νομικά η γυναικοκτονία;
