
Αντιδράσεις στην Καλαμάτα από την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Καλαμάτας η εγκατάσταση κεραίας της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Panafon, περίπου 40 μέτρα από την είσοδο παιδικής κατασκήνωσης στην περιοχή Αλαγονίας στον Ταΰγετο. Η κεραία τοποθετήθηκε τις ημέρες του Πάσχα και δεν έγινε αμέσως αντιληπτή από τους κατοίκους.
61
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Καλαμάτας η εγκατάσταση κεραίας της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Panafon, περίπου 40 μέτρα από την είσοδο παιδικής κατασκήνωσης στην περιοχή Αλαγονίας στον Ταΰγετο. Η κεραία τοποθετήθηκε τις ημέρες του Πάσχα και δεν έγινε αμέσως αντιληπτή από τους κατοίκους.
Η κεραία βρίσκεται σε ύψωμα ακριβώς μπροστά στην είσοδο της κατασκήνωσης Αλωνάκι, η οποία λειτουργεί τα τελευταία 43 χρόνια στην περιοχή. Ο δήμος Καλαμάτας, φορείς της πόλης και υπεύθυνοι της κατασκήνωσης έχουν κινητοποιηθεί για το θέμα, υποστηρίζοντας ότι η εγκατάσταση της κεραίας εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την υγεία των παιδιών, καθώς εκπέμπεται ακτινοβολία.
Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης υποστηρίζουν ότι απειλείται η λειτουργία της κατασκήνωσης στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς οι γονείς φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους. Ηδη έχουν ξεκινήσει η νομική διαδικασία και η συλλογή υπογραφών για την απομάκρυνση της κεραίας.
Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η εταιρεία παρέβλεψε σχετική οδηγία του υπουργείου Μεταφορών, η οποία συνιστά στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να μην τοποθετούν τις κεραίες τους σε χώρους που βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία, σχολεία και παιδικούς σταθμούς.
Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης υποστηρίζουν ότι οι λόγοι επιλογής του συγκεκριμένου σημείου είναι καθαρά οικονομικοί, καθώς εκεί υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές, δηλαδή οδικό δίκτυο, γραμμή ΔΕΗ και ΟΤΕ, τις οποίες έχει εγκαταστήσει στην περιοχή η κατασκήνωση με δικά της έξοδα.
Από την πλευρά της η Panafon, υποστηρίζει ότι έχει εξασφαλίσει νόμιμη άδεια και ότι η απόσταση από την κεραία έως την κατασκήνωση είναι 150 μέτρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οργασμός, πόθος, ηδονή! Αυτές είναι οι πιο ερωτικές ταινίες όλων των εποχών – «In The Mood»
- Μεγάλη φωτιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης – Δίπλα στα σπίτια οι φλόγες – Εντολή εκκένωσης της Ανθούπολης
- Πρόβλημα με Σαϊμπαρί για το Μαρόκο: Τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή (vids)
- Παραλίγο τραγωδία από λάθος εστιατορίου – Αναφυλακτικό σοκ για τον χρυσό Ολυμπιονίκη Άλντο Μοντάνο
- Πυροσβεστική: 60 φωτιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα – Στην Κεντρική Μακεδονία οι 15 από αυτές
- Κηφισός: Οδηγός με πατίνι «εγκλωβίστηκε» στην εθνική – Η επιχείρηση… απελευθέρωσής του

