
Συνεδριάζει η διυπουργική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Υπό παραίτηση η Νίκη Τζαβέλα
Συνεδριάζει, σήμερα Τετάρτη, στις 12:30 μ.μ. η διυπουργική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα, ο Κώστας Σημίτης θα έχει συνάντηση με την αντιπρόεδρο της επιτροπής του Αθήνα 2004 Νίκη Τζαβέλα, οπότε και θα κάνει αποδεκτή την παραίτησή της.
55
Συνεδριάζει, σήμερα Τετάρτη, στις 12:30 μ.μ. η διυπουργική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα, ο Κώστας Σημίτης θα έχει συνάντηση με την αντιπρόεδρο της επιτροπής του Αθήνα 2004 Νίκη Τζαβέλα, οπότε και θα κάνει αποδεκτή την παραίτησή της.
Κατά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής θα συζητηθούν η πορεία των ολυμπιακών έργων, το νομοσχέδιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που προωθεί ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος και το οποίο αναμένεται ότι θα καταθέσει στη Βουλή μέσα στον Ιούνιο, αλλά και το θέμα των μεταφορών στη διάρκεια της διοργάνωσης.
Μισή ώρα νωρίτερα, ο Κ.Σημίτης θα συναντηθεί με τη Ν.Τζαβέλα. Η αντιπρόεδρος του 2004 είχε υποβάλει γραπτώς τη Δευτέρα την παραίτησή της στον πρωθυπουργό, επικαλούμενη οικογενειακούς λόγους που θα την υποχρέωναν, όπως τόνιζε, να βρίσκεται συχνά στο εξωτερικό, με συνέπεια να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της.
Εν τω μεταξύ, ο Θ.Πάγκαλος σε δηλώσεις του την Τρίτη στο ραδιοσταθμό Flash 9.61, διέψευσε πληροφορίες που ανέφεραν ότι η παραίτηση της Τζαβέλα οφειλόταν σε διένεξη της με τη νέα πρόεδρο της επιτροπής Αθήνα 2004, Γιάννα Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου.
O υπουργός Πολιτισμού, αφού εξήρε τις ικανότητες της αντιπροέδρου του 2004 προσέθεσε ότι είναι έτοιμος να τη χρησιμοποιήσει οπουδήποτε αυτή επιθυμούσε, αν το επιθυμούσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Τραμπ, ICE και ακροδεξιά στρέφουν τους προοδευτικούς Αμερικανούς στα όπλα
- Super League: Must win παιχνίδι για τον Άρη και «τελικός» στην Κρήτη – Τα τρία κομβικά ματς των play out
- Μία αγορά εργασίας που απαιτεί τα πάντα, αλλά προσφέρει ψίχουλα: Η αλήθεια πίσω από την «απρόθυμη» Gen Z
- Παρά τα θετικά σημάδια για συνομιλίες ο Τραμπ ζητά συμφωνία μέχρι την Τετάρτη – «Αλλιώς μπορεί να ρίξουμε βόμβες»
- Γιώργος Μυλωνάκης: Συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»

