48

Προσήλθε τελικά την Τρίτη στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων αντιπροσωπεία των ανταρτών της Αμπού Σαγιάφ, δηλώνοντας ότι επιθυμεί να επέλθει ειρήνευση. Σύμφωνα με μέλος της αντιπροσωπείας της κυβέρνησης των Φιλιππίνων, οι πιθανότητες να λήξουν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις είναι μοιρασμένες.

Παράλληλα, ο μουσουλμάνος διοικητής της επαρχίας Αμπντουσακούρ Ταν, ο οποίος ηγείται της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης, δήλωσε ότι όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίλυση του ζητήματος.


Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, τα μέλη της Αμπού Σαγιάφ επανέλαβαν το πάγιο αίτημά τους για εγκαθίδρυση ισλαμικού κράτους στα νότια των Φιλιππίνων, όπου ο πληθυσμός είναι κυρίως καθολικοί, αξίωση που απορρίπτει κατηγορηματικά η Μανίλα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters