Τετάρτη 08 Ιουλίου 2026
weather-icon 32o
Οι αντάρτες της Σιέρα Λεόνε άφησαν ελεύθερους 54 ακόμη κυανόκρανους

Οι αντάρτες της Σιέρα Λεόνε άφησαν ελεύθερους 54 ακόμη κυανόκρανους

Αλλα 54 μέλη της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ απελευθέρωσαν την Κυριακή οι αντάρτες του Ενωμένου Επαναστατικού Μετώπου (RUF) της Σιέρα Λεόνε, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΗΕ αναμένεται η απελευθέρωση και άλλων ομήρων τη Δευτέρα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

72

Αλλα 54 μέλη της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ απελευθέρωσαν την Κυριακή οι αντάρτες του Ενωμένου Επαναστατικού Μετώπου (RUF) της Σιέρα Λεόνε, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΗΕ αναμένεται η απελευθέρωση και άλλων ομήρων τη Δευτέρα.

Ο Φέλιξ Ντόουνες-Τόμας, ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ
στη Λιβερία, δήλωσε ότι ανάμεσα στους 54 άνδρες που απελευθερώθηκαν την Κυριακή βρίσκονται 42 στρατιώτες από τη Ζάμπια, δέκα από την Κένυα και δύο στρατιωτικοί παρατηρητές από τη Μαλαισία και τη Νορβηγία.


Σύμφωνα με τον Ντόουνες-Τόμας, οι κυανόκρανοι που απελευθερώθηκαν είναι γενικώς σε καλή κατάσταση, ενώ τρεις, που ήταν τραυματισμένοι, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Φριτάουν.


Εξάλλου, ο αξιωματούχος του ΟΗΕ επισήμανε ότι τη Δευτέρα αναμένεται να απελευθερωθεί μία ακόμη ομάδα από τους 270 άνδρες που παραμένουν στα χέρια των ανταρτών του RUF.


Εν τω μεταξύ, τα Ηνωμένα Εθνη ετοιμάζονται να στείλουν ισχυρές δυνάμεις στη Σιέρα Λεόνε, οι οποίες θα αυξήσουν σε 13.000 τον αριθμό των ανδρών που διατηρεί στη χώρα ο οργανισμός.


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν θα αποστείλει επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ζητώντας αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Σιέρα Λεόνε, προκειμένου να περιοριστεί η παράνομη εκμετάλλευση των ορυχείων διαμαντιών από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Ιουλίου 2026
Cookies