
Υπέρ της παραμονής των Αμερικανών στρατιωτών στο Κόσοβο ο Κλίντον
Την επιθυμία του να ολοκληρωθεί η αμερικανική στρατιωτική αποστολή στο Κόσοβο δήλωσε ακόμα μία φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ενώ ευχαρίστησε τους γερουσιαστές επειδή απέρριψαν την πρόταση αποχώρησης των Αμερικανών στρατιωτών από την KFOR, την 1η Ιουλίου του 2001.
43
Την επιθυμία του να ολοκληρωθεί η αμερικανική στρατιωτική αποστολή στο Κόσοβο δήλωσε ακόμα μία φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ενώ ευχαρίστησε τους γερουσιαστές επειδή απέρριψαν την πρόταση αποχώρησης των Αμερικανών στρατιωτών από την KFOR, την 1η Ιουλίου του 2001.
Οι γερουσιαστές, που τάχθηκαν εναντίον της αποχώρησης της στρατιωτικής δύναμης των ΗΠΑ από το Κοσσυφοπέδιο, τόνισαν ότι κάτι τέτοιο θα επέτεινε την αβεβαιότητα στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και θα ενδυνάμωνε το Γιουγκοσλάβο πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.
Θέλω να ευχαριστήσω τους γερουσιαστές τόσο του Ρεπουμπλικανικού όσο και του Δημοκρατικού Κόμματος που αποφάσισαν να μας συμπαρασταθούν, μέχρι να ολοκληρωθεί η στρατιωτική αποστολή επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, παρευρισκόμενος στην αεροπορική βάση Αντριους, με αφορμή τον 50ό εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η πρόταση για απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ από το Κόσοβο εξετάστηκε στη Γερουσία, καθώς στη Βουλή των Αντιπροσώπων είχε νωρίτερα εγκριθεί διάταξη η οποία επέτρεπε την απόσυρση, σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι δεν ανταποκρίνονταν στις δεσμεύσεις τους για αμυντική βοήθεια.
Ωστόσο, ο Κλίντον αποσαφήνισε ότι η Ουάσινγκτον δεν είναι διατεθειμένη, μελλοντικά, να καταβάλει μερίδιο της διεθνούς στρατιωτικής βοήθειας για το Κόσοβο μεγαλύτερο του 20%, ενώ ανήγγειλε ότι από το 2000 θα αυξηθούν κατά 124 εκατ. δολάρια οι κυβερνητικές δαπάνες για τις Ενοπλες Δυνάμεις, αγγίζοντας έτσι τα 5,4 δισ. δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνομιλία Πούτιν – Τραμπ για μιάμιση ώρα – Τι συζήτησαν
- Στόχος ο τερματισμός της κατοχής της Κύπρου, τόνισε ο ΥΠΕΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη Βεργίνα
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Ενεργοποιήθηκε η ομάδα Δευκαλίων του ΓΕΕΘΑ
- Θεσσαλονίκη: Σκληρή ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Ωραιόκαστρο – Νέα μηνύματα 112
- Παραγουάη – Γαλλία 0-1: Στην 8άδα με Εμπαπέ (vid)
- Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αναφορές ότι οι φλόγες έχουν τυλίξει κατοικίες και βιομηχανικές μονάδες [βίντεο]
