Ανευ λόγου οι τουρκικές αντιδράσεις για την άσκηση Τοξότης-Βεργίνα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Μιχάλης Παπαπέτρου χαρακτήρισε εντελώς αδικαιολόγητες τις τουρκικές αντιδράσεις για τη στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-Κύπρου με την επωνυμία Τοξότης-Βεργίνα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Μιχάλης Παπαπέτρου χαρακτήρισε εντελώς αδικαιολόγητες τις τουρκικές αντιδράσεις για τη στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-Κύπρου με την επωνυμία Τοξότης-Βεργίνα.
Ο Κύπριος εκπρόσωπος απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ότι οι ασκήσεις πιθανόν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της έντασης και διατάραξη της σταθερότητας στην περιοχή, που δεν ευνοούν τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες. Η κυπριακή κυβέρνηση ελπίζει ότι οι απόψεις αυτές δεν αποτελούν τον προπομπό των θέσεων με τις οποίες θα προσέλθει η Τουρκία στο διάλογο.
Αναφερόμενος στις παραβιάσεις του FIR Λευκωσίας από ισραηλινά αεροσκάφη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι έγινε και νέο διάβημα στην κυβέρνηση του Ισραήλ, υπενθύμισε όμως ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει λάβει απάντηση ούτε και στο προηγούμενο διάβημα στο οποίο είχε προβεί. Ο Μ.Παπαπέτρου απέφυγε να ερμηνεύσει το γεγονός προτού ληφθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση του Ισραήλ.
Νέα ηγεσία στην Εθνική Φρουρά
Ανέλαβαν την Παρασκευή και επίσημα τα νέα τους καθήκοντα ο νέος αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης και ο νέος υπαρχηγός Μιχάλης Λουτρίδης. Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, ο νέος αρχηγός τόνισε ότι θα επιδιώξει με τη βοήθεια όλων των συνεργατών του και του Κυπριακού Ελληνισμού να αυξήσει την επιχειρησιακή ικανότητα και ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς. Ο απερχόμενος αρχηγός, αντιστράτηγος Δημήτριος Δήμου, ευχαρίστησε τον Κυπριακό λαό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).