
Καταδικάστηκαν επτά Κούρδοι καταληψίες του ελληνικού προξενείου στη Λειψία
Σε τρία χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν από γερμανικό δικαστήριο επτά από τους 73 Κούρδους που είχαν καταλάβει το ελληνικό προξενείο στη Λειψία στις 16 Φεβρουαρίου του 1999. <P
25
Σε τρία χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν από γερμανικό δικαστήριο επτά από τους 73 Κούρδους που είχαν καταλάβει το ελληνικό προξενείο στη Λειψία στις 16 Φεβρουαρίου του 1999.
Οι Κούρδοι είχαν συμμετάσχει στην κατάληψη του προξενείου της Ελλάδας στη Λειψία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του ηγέτη των Κούρδων ανταρτών Αμπντουλάχ Οτζαλάν.
Οι καταληψίες είχαν κρατήσει ομήρους τον οικονομικό σύμβουλο του προξενείου και δύο γυναίκες που εργάζονταν στο γραφείο του επί δέκα ώρες. Η κατάληψη τερματίστηκε με την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της γερμανικής αστυνομίας, οι οποίες εκκένωσαν το προξενείο από τους καταληψίες και απελευθέρωσαν τους ομήρους.
Στους υπόλοιπους 66 Κούρδους έχουν ήδη επιβληθεί ποινές, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.
ΑΠΕ
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν


