48

Αλληλοκατηγορούνται κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Σερβία για τη δολοφονία του Μπόσκο Περόσεβιτς, επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Βοϊβοντίνα, επιρρίπτοντας η μία στην άλλη την ευθύνη του εγκλήματος.

Ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δήλωσε την Κυριακή ότι πίσω από τη δολοφονία του μέλους του σερβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPS) βρίσκεται η αντιπολίτευση, προειδοποιώντας παράλληλα για αυστηρή αντίποινα. Επίσης, ο γγ του SPS Γκόριτσα Γκάζεβιτς τόνισε πως είτε ονομάζονται Αντίσταση (Otpor), είτε οτιδήποτε άλλο, είναι απλά πράκτορες του ΝΑΤΟ και η Σερβία θα παλέψει εναντίον τους.


Ωστόσο, η αντιπολίτευση εμφανίστηκε να έχει αντίθετη άποψη, κατηγορώντας εμμέσως τον ίδιο τον Μιλόσεβιτς για τη δολοφονία του συνεργάτη του. Σε δηλώσεις του ηγετικό στέλεχος κόμματος της αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο Μ.Περόσεβιτς ήταν ένα από τα πιο μετριοπαθή στελέχη του SPS, ο οποίος έδειχνε διαλλακτικότητα και διάθεση συνεργασίας με την αντιπολίτευση. Για το λόγο αυτό, προσέθεσε ο ίδιος, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης.


Εν τω μεταξύ, ο δημοσιογράφος του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού 021 του Νόβισαντ, Ντράγκαν Γκίμζιτς συνελήφθη τα ξημερώματα, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη σερβική αστυνομία, ενδέχεται να είναι ένας από τους εμπνευστές της δολοφονίας του Μ.Περόσεβιτς.

Ο Γκίζιτς είναι θερμός υποστηρικτής της αντιπολίτευσης, ενώ περισσότερα στοιχεία για τη σύλληψή του δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Associated Press

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ