Πέμπτη 02 Ιουλίου 2026
weather-icon 32o
Νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ  βλέπει η Jerusalem Post

Νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ βλέπει η Jerusalem Post

Σύσφιγξη των διμερών σχέσεων, τόσο σε οικονομικό όσο και σε επίπεδο ασφάλειας, διαβλέπει ο ισραηλινός Τύπος, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποιεί από την Κυριακή στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

48

Σύσφιγξη των διμερών σχέσεων, τόσο σε οικονομικό όσο και σε επίπεδο ασφάλειας, διαβλέπει ο ισραηλινός Τύπος, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποιεί από την Κυριακή στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

Οπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος στην εφημερίδα Jerusalem Post, η ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ είναι μία από τις προτεραιότητες της ελληνικής πολιτικής, καθώς πέρα από κάθε αμφιβολία το όφελος και για τις δύο πλευρές θα είναι μεγάλο.


Η εφημερίδα δίνει μεγάλη έμφαση στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ τονίζει ότι το ενδιαφέρον του Ισραήλ για τη συνεργασία στον τομέα παροχής υψηλής τεχνολογίας, αλλά και στη συμμετοχή Ισραηλινών επιχειρηματιών στα έργα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 είναι μεγάλο.


Την ίδια άποψη φαίνεται ότι ασπάζεται και ο Κ.Στεφανόπουλος, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι μία ενδεχόμενη συνεργασία έχει αναμφίβολα πολλές προοπτικές σε διάφορους τομείς και για τις δύο οικονομίες. Αλλωστε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδεύεται, εκτός από την υφυπουργό Εξωτερικών Ελισάβετ Παπαζώη, και από μεγάλη αντιπροσωπεία Ελλήνων επιχειρηματιών.


Στο δημοσίευμα γίνεται ιδιαίτερη μνεία και στη συνεργασία Ισραήλ-Τουρκίας στον τομέα της ασφάλειας, ενώ ζητήθηκε και από τον Κ.Στεφανόπουλο να τοποθετηθεί στο ερώτημα κατά πόσο πιστεύει πως η συνεργασία αυτή αποτελεί εμπόδιο για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με την Ελλάδα.


Ο Πρόεδρος αρνείται κατηγορηματικά πως η Ελλάδα θεωρεί ότι η συνεργασία αυτή μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στις σχέσεις των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι τόσο η Ελλάδα όσο και το Ισραήλ συμμετέχουν σε όλες τις δομές της Μεσογείου που εγγυώνται την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της περιοχής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Ιουλίου 2026
Cookies