
Την κατάργηση των πολυδύναμων αστυνομικών τμημάτων εξαγγέλλει ο Μ.Χρυσοχοΐδης
Την κατάργηση των πολυδύναμων αστυνομικών τμημάτων και την αντικατάστασή τους από πολλά μικρότερα σε κάθε συνοικία της Αθήνας και της επαρχίας σχεδιάζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στα Νέα τη Δευτέρα.
55
Την κατάργηση των πολυδύναμων αστυνομικών τμημάτων και την αντικατάστασή τους από πολλά μικρότερα σε κάθε συνοικία της Αθήνας και της επαρχίας σχεδιάζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στα Νέα τη Δευτέρα.
Στόχοι του υπουργείου είναι να αποδεσμευτούν οι αστυνομικοί από δραστηριότητες που δεν σχετίζονται με τα καθήκοντά τους, όπως είναι η προστασία υψηλών προσώπων, και να αξιοποιηθούν στη φύλαξη των συνοικιών και των σχολείων που υπάρχει ανάγκη.
Ο υπουργός, επίσης, ανήγγειλε τη λήψη αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων. Η νομοθετική διάταξη, που θα κατατεθεί στη Βουλή, προβλέπει αυστηρές ποινές για τους παραβάτες οδηγούς, καθώς και την κυκλοφορία πολιτικών αυτοκινήτων, στα οποία θα επιβαίνουν αστυνομικοί με αποστολή να καταγράφουν τους παραβάτες.
Με την ίδια ρύθμιση θα απαγορευτεί δια παντός το σβήσιμο των κλήσεων της Τροχαίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δήμος Η.Π. Νάουσας: Ένταξη δύο παρεμβάσεων στο ειδικό πρόγραμμα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών
- Γιατί θα πετάξουν αεροσκάφη πάνω από την Αττική το απόγευμα της Πέμπτης
- «Η κατάσταση επιδεινώνεται»: Η Λιθουανία προχωρά στην άρση της απαγόρευσης των πυρηνικών όπλων
- Οι «baby boomers» ξανασκέφτονται τον γάμο μέχρι… να τους χωρίσει ο θάνατος – Τα «γκρι διαζύγια» που κερδίζουν έδαφος
- Και επίσημα ο Αθανασίου συνεχίζει στον ΟΦΗ
- Μηχανογραφικό 2026: Τι να προσέξετε στη συμπλήρωσή του

