48

Απαλλάχθηκαν τη Δευτέρα από το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για σωματικές βλάβες, επίσης από αμέλεια παρ υποχρέου κατά συρροή, κατά τη μοιραία αστυνομική επιχείρηση το Σεπτέμβριο του 1998 για την εξουδετέρωση του Ρουμάνου κακοποιού Σορίν Ματέι στην οδό Νιόβης.

Υστερα από πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση, που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία προκειμένου να διαπιστωθούν οι ευθύνες της τότε ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε ασκηθεί δίωξη κατά του αντιστράτηγου εν αποστρατεία, τότε αρχηγού (σήμερα επίτιμου αρχηγού) της ΕΛ.ΑΣ Αθανάσιου Βασιλόπουλου, του αντιστράτηγου εν ενεργεία, τότε Α υπαρχηγού και σήμερα αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Ιωάννη Γεωργακόπουλου, του αντιστράτηγου εν αποστρατεία, τότε Αττικάρχη Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, του υποστράτηγου εν αποστρατεία, τότε διευθυντή Ασφαλείας Θεόδωρο Παπαφίλη και του αστυνομικού διευθυντή, τότε διοικητή της ΕΚΑΜ, Παναγιώτη Μαρίνη.


Με το βούλευμα που εξεδόθη τη Δευτέρα, όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι, ενώ ως μόνη ενεργός αιτία των όσων συνέβησαν και οδήγησαν στο θάνατο της 25χρονης Αμαλίας Γκινάκη, εκλαμβάνεται η συμπεριφορά του Ματέι.


Κατά του απαλλακτικού βουλεύματος αναμένεται να ασκήσουν έφεση οι συγγενείς της Α.Γκινάκη που έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. Παράλληλα, ενδέχεται να ασκηθεί έφεση και από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών.


ΑΠΕ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ