Ανοίγει ο δρόμος για κατασχέσεις κατά του Δημοσίου
Με κατασχέσεις απειλείται η δημόσια περιουσία. Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών επιτρέπει στους ιδιώτες, που δικαιώνονται στα δικαστήρια, να προχωρήσουν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, τα οποία αξιοποιούνται προς όφελος του κράτους.
Με κατασχέσεις απειλείται η δημόσια περιουσία. Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών επιτρέπει στους ιδιώτες, που δικαιώνονται στα δικαστήρια, να προχωρήσουν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, τα οποία αξιοποιούνται προς όφελος του κράτους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία, ανοίγει ο δρόμος για την κατάσχεση δημόσιων περιουσιακών στοιχείων προς όφελος 1.100 περίπου πρώην βουλευτών και δικαστικών λειτουργών (αλλά και πολιτών), οι υποθέσεις των οποίων εκκρεμούσαν έπειτα από σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Στην απόφαση του Πρωτοδικείου ελήφθη υπόψη το πρώτο απόγραφο που είχε εκδοθεί υπέρ του συνταξιούχου βουλευτή Κ.Γόντικα, σύμφωνα με το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει αναγκαστική εκτέλεση ακίνητων ή κινητών περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου που δεν χρησιμοποιούνται για δημόσιο σκοπό.
Στο εξής δεν θα επιτρέπεται να κατασχεθεί το κτίριο που στεγάζει ένα υπουργείο, θα επιτρέπεται όμως η κατάσχεση ενός οικοπέδου ή διαμερίσματος που ανήκει στο Δημόσιο αλλά παραμένει ανεκμετάλλευτο.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).