
Ανακοίνωση – απάντηση της ΕΟΚ στον Ολυμπιακό
Μπαράζ ανακοινώσεων από Ολυμπιακό και ΕΟΚ. Μετά από αυτήν της ερυθρόλευκης ΚΑΕ και η Ομοσπονδία μπάσκετ απάντησε σε ό,τι αφορά στην υπόθεση χρήσης αναβολικών από τον Ντούσαν Βούκσεβιτς.
26
Μπαράζ ανακοινώσεων από Ολυμπιακό και ΕΟΚ. Μετά από αυτήν της ερυθρόλευκης ΚΑΕ και η Ομοσπονδία μπάσκετ απάντησε σε ό,τι αφορά στην υπόθεση χρήσης αναβολικών από τον Ντούσαν Βούκσεβιτς.
Χαρακτηριστικά αναφέρει:
1. Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς περί ντόπινγκ, την ευθύνη λήψης, επεξεργασίας, ανίχνευσης και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των δειγμάτων, έχει το εξουσιοδοτημένο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή Εργομετρικό Κέντρο που στεγάζεται στο ΟΑΚΑ.
2. Εφόσον η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει ερωτήματα τα οποία αφορούν σε αυτό το θέμα, μπορεί να απευθυνθεί στη διοίκηση του ΟΑΚΑ καθώς ουδείς άλλος παρεμβαίνει στη νόμιμη διαδικασία που τηρείται.
3. Για την ιστορία, η ΕΟΚ ανακοινώνει ότι παρέλαβε τα αποτελέσματα του ελέγχου στον αγώνα Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ, το Σάββατο, 6 Μαΐου 2000, στις 21:40 και ενημέρωσε αμέσως τη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Μάλιστα, εκπρόσωπος της ΕΟΚ μίλησε το βράδυ του Σαββάτου, τηλεφωνικώς με τον γιατρό του Ολυμπιακού κ.Παπαγιαννόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε επακριβώς περί της ουσίας και της ποσότητας, η οποία ανιχνεύθηκε στο δείγμα του Βούκσεβιτς.
4. Κατά πάγια τακτική, η ΕΟΚ ανακοινώνει τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων, αμέσως μόλις τα παραλάβει από το Εργομετρικό Κέντρο και αυτό ακριβώς έπραξε και στην προκειμένη περίπτωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διχάζει την Ιταλία η υπόθεση του κοσμηματοπώλη που καταδικάστηκε γιατί δολοφόνησε τους δύο ληστές του
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη


