
Το 30% των Ελλήνων πάσχει από αλλεργίες
Το στρες, η μόλυνση του περιβάλλοντος και οι λοιμώξεις παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ένταση των αλλεργικών επεισοδίων που ταλαιπωρούν το 30% των Ελλήνων, όπως αναφέρει το Εθνος την Τρίτη.
67
Το στρες, η μόλυνση του περιβάλλοντος και οι λοιμώξεις παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ένταση των αλλεργικών επεισοδίων που ταλαιπωρούν το 30% των Ελλήνων, όπως αναφέρει το Εθνος την Τρίτη.
Φαγούρα, φταρνίσματα, έκζεμα, ρινοεπιπεφυκίτιδα, άσθμα, τοπική δερματίτιδα, συστηματική αναφυλαξία, βράσιμο και ξηρός βήχας στον ύπνο είναι συμπτώματα που βρίσκονται αυτή την εποχή στο απόγειό τους.
H γύρη από το χόρτο περδικάκι, τα αγροσιτηρά και το πεύκο κάνουν πραγματικά θραύση, αποτελώντας τα βασικά αλλεργιογόνα της εποχής. Στα τέλη του μήνα, θα προστεθεί σε αυτά και η γύρη της ελιάς, που αποτελεί ένα από τα εντονότερα αλλεργιογόνα στην Eλλάδα.
Tην κατάσταση επιδεινώνουν τα μικροσκοπικά ακάρεα που βρίσκονται στη σκόνη του σπιτιού, το τρίχωμα της γάτας, τα τυχόν τσιμπήματα σφηκών και μελισσών, καθώς και πολλά εποχικά τρόφιμα, όπως η φράουλα, ο χαλβάς και θαλασσινά που προκαλούν τις λεγόμενες τροφικές αλλεργίες.
Oι τροφικές αλλεργίες γίνονται πολύ επικίνδυνες όταν οφείλονται στα λεγόμενα κρυπτοαλλεργιογόνα που βρίσκονται στις τροφές χωρίς κανείς να το γνωρίζει. Για παράδειγμα, οι αλλεργικοί στο γάλα πρέπει να ξέρουν ότι το χάμπεργκερ περιέχει γάλα.
Yπολογίζεται ότι ένα στα 12 παιδιά κάτω των 6 ετών εκδηλώνει συμπτώματα τροφικής αλλεργίας, ενώ ένα στα 25 παρουσιάζει εξακριβωμένη τροφική αλλεργία.
ΜΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο αποτελεί «κόκκινη γραμμή» λέει ο ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους
- ΗΠΑ – Τουρκία: Πρωτοβουλία στο Κογκρέσο για να μπλοκαριστεί η πώληση κινητήρων για τα τουρκικά μαχητικά KAAN
- ΗΠΑ: Μέρος της σκηνής κατέρρευσε κατά την διάρκεια προβών για την γιορτή της 4ης Ιουλίου [βίντεο]
- «Βόμβα» από την αδερφή του Κριστιάνο Ρονάλντο: Σταματά από την Εθνική μετά το Μουντιάλ (vid)
- LIVE: Πορτογαλία – Κροατία
- Από το Λαύριο τα δρομολόγια της SEAJETS λόγω της απεργίας στη Ραφήνα


