
Επτά νεκροί και 65 τραυματίες από επίθεση σε ντισκοτέκ της Λισαβόνας
Επτά νεκροί και 65 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης με γκαζάκια που έσπειρε τον πανικό σε νυχτερινό κέντρο της Λισαβόνας τις πρώτες πρωινές ώρες την Κυριακή.
51
Επτά νεκροί και 65 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης με γκαζάκια που έσπειρε τον πανικό σε νυχτερινό κέντρο της Λισαβόνας τις πρώτες πρωινές ώρες την Κυριακή.
Αμέσως μετά την επίθεση ακολούθησαν σκηνές πανικού, καθώς έντρομοι οι θαμώνες του νυχτερινού κέντρου προσπαθούσαν να βρουν την έξοδο. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τρία νοσοκομεία της Λισαβόνας, ενώ η αστυνομία απέκλεισε τη γύρω περιοχή.
Εξι από τα θύματα είναι πορτογαλικής καταγωγής, ενώ το έβδομο είναι μία Ισπανίδα γυναίκα. Οι τοπικές αρχές αρνούνται, ωστόσο, να δώσουν τα ονόματα των νεκρών στη δημοσιότητα, έως ότου επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους.
Το κίνητρο για την επίθεση στην ντισκοτέκ Luanda, που αποτελεί τον αγαπημένο χώρο συγκέντρωσης των Αφρικανών που διαμένουν στην πορτογαλική πρωτεύουσα, παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο. Εκπρόσωπος των πορτογαλικών Αρχών ανέφερε πως η αστυνομία διεξάγει εκτεταμένες έρευνες για την ανεύρεση των ενόχων, ενώ μέχρι στιγμής έχει συλλάβει αρκετούς υπόπτους.
Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ παράλληλα τόνισε πως η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση πιθανόν να συνδέεται με μία αντίστοιχη επίθεση πριν από τρία χρόνια, όταν ένοπλοι άνδρες έβαλαν φωτιά σε νυχτερινό κέντρο στη βόρεια πόλη Αμαράντε, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 13 άτομα.
Reuters
- Live: Ερχεται η Αθήνα ο Εμανουέλ Μακρόν – Ποιους θα δει
- Νέα Αριστερά: Ο Ντίλιαν δείχνει ξανά προς το κράτος – Καλό θα ήταν ο Μητσοτάκης να μην ξεχάσει πάλι το όνομά του
- Τέλος εποχής στον Ολυμπιακό: Σταμάτησε το βόλεϊ η Μελίνα Εμμανουηλίδου
- Παναθηναϊκός: Στήριξη σε Μπενίτεθ και μήνυμα για τα Playoffs
- Για πρώτη φορά στον Πειραιά η φρεγάτα «Κίμων» – Η στιγμή του ελλιμενισμού της
- Κρήτη: Μυστήριο με ποιον συνομιλούσε ο δράστης μετά τη δολοφονία της 43χρονης – Στο «μικροσκόπιο» οι κινήσεις του 40χρονου

