
Το Βελιγράδι απορρίπτει το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες
Η σερβική κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης καθώς και των χιλιάδων διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί την Παρασκευή στο Βελιγράδι, για άμεση διεξαγωγή εκλογών.
48
Η σερβική κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης καθώς και των χιλιάδων διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί την Παρασκευή στο Βελιγράδι, για άμεση διεξαγωγή εκλογών.
Ο Σέρβος υπουργός Πληροφοριών, Αλεξάνταρ Βούτσιτς απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στη Σερβία και επανέλαβε την πάγια κυβερνητική θέση, σύμφωνα με την οποία μέσα στο 2000 θα διεξαχθούν μόνο οι ομοσπονδιακές εκλογές, ενώ οι κοινοβουλευτικές και οι προεδρικές θα γίνουν το 2001 και το 2002 αντίστοιχα, όπως έχει προγραμματιστεί.
Ούτε η σερβική κυβέρνηση, ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε και κανένα άλλο κρατικό Σώμα είναι ραδιοφωνικοί σταθμοί που παίζουν μουσική κατά παραγγελία, ώστε να προκηρύξουν εκλογές κατ΄ απαίτηση οποιουδήποτε ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Ο Βούτσιτς προσπάθησε, επίσης, να υποβαθμίσει τη σημασία της διαδήλωσης της Παρασκευής, λέγοντας ότι η συγκέντρωση απέδειξε πως ο λαός δεν υποστηρίζει τα αμερικανόφιλα κόμματα αλλά τα κόμματα που αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στην εξουσία. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα κερδίσει εύκολα τις επόμενες εκλογές.
Reuters, Associated Press
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Live: Ερχεται η Αθήνα ο Εμανουέλ Μακρόν – Ποιους θα δει
- Νέα Αριστερά: Ο Ντίλιαν δείχνει ξανά προς το κράτος – Καλό θα ήταν ο Μητσοτάκης να μην ξεχάσει πάλι το όνομά του
- Τέλος εποχής στον Ολυμπιακό: Σταμάτησε το βόλεϊ η Μελίνα Εμμανουηλίδου
- Παναθηναϊκός: Στήριξη σε Μπενίτεθ και μήνυμα για τα Playoffs
- Για πρώτη φορά στον Πειραιά η φρεγάτα «Κίμων» – Η στιγμή του ελλιμενισμού της
- Κρήτη: Μυστήριο με ποιον συνομιλούσε ο δράστης μετά τη δολοφονία της 43χρονης – Στο «μικροσκόπιο» οι κινήσεις του 40χρονου

