
Νίκη της ΝΔ δίνει το exit poll της Opinion
Τη ΝΔ δίνει ως νικήτρια η εταιρεία Opinion με ποσοστό 42,5-44,5% έναντι ποσοστού 41,5-44%% του ΠΑΣΟΚ.
0
Τη ΝΔ δίνει ως νικήτρια η εταιρεία Opinion με ποσοστό 42,5-44,5% έναντι ποσοστού 41,5-44%% του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Opinion τα κόμματα λαμβάνουν:
ΝΔ:42,5-44,5.%
ΠΑΣΟΚ: 41-44%
ΚΚΕ: 5,5-6%
Συν: 3-4.%
ΔΗΚΚΙ:2-3.%
Η εταρεία Opinion διεξήγαγε το exit poll για λογαριασμό του Mega Channel.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους για τη διεξαγωγή των exit polls, τα ποσοστά που μεταδόθηκαν στις 7 μ.μ. είναι ιδιαίτερα επισφαλή, καθώς βασίζονται στο 50% των ψήφων από τις κάλπες των exit pollς. Γύρω στις 8 μ.μ. θα είναι σε θέση να μεταδώσουν το 75%, ενώ γύρω στις 9 μ.μ. θα μπορούν να δώσουν την τελική πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Διαφορές της τάξεως του 0,5 ή και 1% στις έρευνες θεωρούνται αμελητέες και σε κάθε περίπτωση εντός του ορίου του στατιστικού σφάλματος. Εάν η διαφορά των δύο κομμάτων είναι μικρότερη του 2% θεωρείται αρκετά πιθανό τα exit polls να έχουν δώσει λάθος πρόβλεψη για το επικρατέστερο κόμμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Η αποστολή για την Ολλανδία – Ποιους παίκτες πήρε μαζί του ο Μεντιλίμπαρ (pics)
- Ξέσπασε ο Μόντριτς: «Δεν μπορείς να δίνεις τέτοιο πέναλτι»
- Αύξηση σχεδόν 30% στους θανάτους στη Γαλλία κατά τον καύσωνα του Ιουνίου
- Εξελέγη το νέο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
- Αιτωλοακαρνανία: Νεκρός 42χρονος μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με αγριογούρουνο
- Συνέντευξη Τσίπρα στο Politico: Η Ελλάδα πρέπει να περιορίσει τις στενές σχέσεις της με το MAGA – Τι είπε για οικονομία και 2015
