
Και άλλο ρωσικό τάνκερ συλλαμβάνουν οι ΗΠΑ στον Κόλπο
Και δεύτερο ρωσικό δεξαμενόπλοιο ακινητοποίησε ο αμερικανικός πέμπτος στόλος στον Περσικό, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι μεταφέρει λαθραία ιρακινό πετρέλαιο.
72
Και δεύτερο ρωσικό δεξαμενόπλοιο ακινητοποίησε ο αμερικανικός πέμπτος στόλος στον Περσικό, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι μεταφέρει λαθραία ιρακινό πετρέλαιο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο Akademik Pustovoit, το οποίο επιθεώρησαν Αμερικανοί ναύτες για να διαπιστωθεί εάν το φορτίο του προερχόταν από τη Βαγδάτη.
Ο Αμερικανός υποναύαρχος Τσαρλς Μουρ δήλωσε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα ανάλυσης δείγματος από το φορτίο του δεξαμενόπλοιου, προκειμένου να αποφασιστεί εάν το τάνκερ θα οδηγηθεί στο λιμάνι Μανάμα του Μπαχρέιν, όπου θα κατασχεθεί το φορτίο του, ή εάν θα του επιτραπεί να διασχίσει τον Κόλπο και να συνεχίσει την πορεία του.
Το Ιράκ δεν έχει το δικαίωμα να πωλεί πετρέλαιο στην παγκόσμια αγορά, παρά μόνο εντός του πλαισίου του προγράμματος του ΟΗΕ Πετρέλαιο αντί Τροφίμων.
Την περασμένη εβδομάδα, το Ιράν κατάσχεσε ένα τάνκερ που έπλεε υπό σημαία Ονδούρας, επειδή μετέφερε πετρέλαιο από τη Βαγδάτη, ενώ το Φεβρουάριο είχε ακινητοποιηθεί ένα ακόμη ρωσικό δεξαμενόπλοιο, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε λαθραία ιρακινό πετρέλαιο προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
AΠΕ, ΜΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιορτή σήμερα 5 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]
- Data centers: Η ΕΕ ευνοεί τους Big Tech εις βάρος του κλίματος
- Μήνυση σε Καρυστιανού από Φρονιμάκη, πρώην στέλεχος της Ελπίδας, για τα περί εκβιασμού της για το επίμαχο ακίνητο
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Η στιγμή της εκκένωσης του ιδρύματος «Άγιος Παντελεήμων» [βίντεο]
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει τον νέο «Πογκμπά»: Δίνει 70 εκατ. ευρώ για το 18χρονο wonderkid της Λιλ!


