
Πιθανή η νέα αναβολή της τελικής απόφασης για το Ακουγιου
Αντιμέτωπο με προβλήματα είναι για μία ακόμη φορά το τουρκικό πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου, καθώς το υφυπουργείο Οικονομικών αρνείται να εγκρίνει τα απαιτούμενα κονδύλια. Ετσι, δεν αποκλείεται να αναβληθεί εκ νέου η τελική απόφαση για την ανάθεση του έργου σε μία από τις τρεις υποψήφιες κοινοπραξίες, η οποία αναμένεται να ληφθεί στις 7 Απριλίου.
37
Αντιμέτωπο με προβλήματα είναι για μία ακόμη φορά το τουρκικό πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου, καθώς το υφυπουργείο Οικονομικών αρνείται να εγκρίνει τα απαιτούμενα κονδύλια. Ετσι, δεν αποκλείεται να αναβληθεί εκ νέου η τελική απόφαση για την ανάθεση του έργου σε μία από τις τρεις υποψήφιες κοινοπραξίες, η οποία αναμένεται να ληφθεί στις 7 Απριλίου.
Με έγγραφό του προς τον υπουργό Ενέργειας Τζουμχούρ Ερσουμερ, το υφυπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει άσκοπη την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία, αφού -όπως επισημαίνεται- οι υφιστάμενες και οι προβλεπόμενες υδροηλεκτρικές, θερμοηλεκτρικές εγκαταστάσεις αλλά και αυτές που λειτουργούν με φυσικό αέριο επαρκούν να καλύψουν τις μακροπρόθεσμες ενεργειακές ανάγκες της χώρας.
Επιπλέον, τονίζεται ότι οι οικονομικές συνθήκες είναι απαγορευτικές για τη χρηματοδότηση ενός έργου, του οποίου το κόστος υπολογίζεται σε τέσσερα δισ. δολάρια (1,4 τρισ. δρχ.).
Ο Ερσουμερ επιβεβαίωσε ότι το θέμα συζητήθηκε τη Δευτέρα στη σύσκεψη των αρχηγών των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο να μετατεθεί για ένα χρόνο η ημερομηνία ανάθεσης του έργου στη μειοδότρια κοινοπραξία.
Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι των κοινοπραξιών υπενθυμίζουν ότι, σύμφωνα και με τους όρους του διαγωνισμού, έχουν οι ίδιες εξασφαλίσει τα κονδύλια για την υλοποίηση του έργου, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην κατασκευή του σταθμού και χωρίς τη χρηματοδότηση του τουρκικού Δημοσίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τζακ Νίκολσον στα 89α γενέθλιά του – Η φωτογραφία που αποκάλυψε η κόρη του
- Ζαβιτσάνος: Νομοτελειακή η αλλαγή στην τηλεόραση, είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε
- Το πρόγραμμα των play off της Euroleague – Πότε παίζουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Ταφόπλακα στο «θεσμικό» προφίλ Μητσοτάκη από Γεωργιάδη που στοχοποιεί την Κοβέσι προσωπικά
- Μονακό – Μπαρτσελόνα 79-70: Οι Μονεγάσκοι στο δρόμο του Ολυμπιακού
- Τέλος στο θρίλερ Πάουελ – Ανοίγει ο δρόμος για τη νέα ηγεσία της Fed
