51

Σοβαρότατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών αντιμετωπίζει από τη Δευτέρα ο γνωστός συνθέτης-τραγουδιστής Στέφανος Κορκολής.

Κατά την προκαταρκτική εξέταση, που διενεργήθηκε με αφορμή τις κασέτες του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, μάρτυρες κατέθεσαν στον εισαγγελέα Ι.Ντογιάκο ότι ο συνθέτης είχε προσφέρει στους ίδιους αλλά και σε άλλα άτομα κοκαΐνη και χασίς.


Συγκεκριμένα, εις βάρος του Στέφανου Κορκολή ασκήθηκε ποινική δίωξη για αγορά, κατοχή, προσφορά και χρήση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και διάθεση χώρου για χρήση ναρκωτικών κατ εξακολούθηση από μη τοξικομανή.


Το τελευταίο αδίκημα είναι σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ η δίωξη στρέφεται και κατά παντός άλλου που θα εντοπιστεί στο στάδιο της κύριας ανάκρισης. Ο γνωστός τραγουδιστής αναμένεται να κληθεί σύντομα να δώσει εξηγήσεις σε τακτικό ανακριτή.


Ο Σ.Κορκολής, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες και φέρεται να υποστηρίζει ότι οι μάρτυρες, πρώην και νυν συνεργάτες του καλλιτέχνη, είναι υποκινούμενοι. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να στραφεί με μηνύσεις εναντίον όσων των ενέπλεξαν, αλλά και εναντίον του Μ.Τριανταφυλλόπουλου, όπως δήλωσε ο συνήγορός του Ναούμ Τζίφρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ