Γάλλος αξιωματικός έδωσε στον Τύπο απόρρητα έγγραφα της KFOR
Αίσθηση προκάλεσε στη Γαλλία η σύλληψη του συνταγματάρχη Ζαν Μισέλ Μεσέν με την κατηγορία της διαρροής στον Τύπο απόρρητων πληροφοριών σχετικά με τις επιχειρήσεις της πολυεθνούς ειρηνευτικής δύναμης του Κοσσυφοπεδίου KFOR, στην οποία υπηρετούσε ως νομικός σύμβουλος των γαλλικών στρατευμάτων.
Αίσθηση προκάλεσε στη Γαλλία η σύλληψη του συνταγματάρχη Ζαν Μισέλ Μεσέν με την κατηγορία της διαρροής στον Τύπο απόρρητων πληροφοριών σχετικά με τις επιχειρήσεις της πολυεθνούς ειρηνευτικής δύναμης του Κοσσυφοπεδίου KFOR, στην οποία υπηρετούσε ως νομικός σύμβουλος των γαλλικών στρατευμάτων.
Οι πληροφορίες που θεωρείται ότι έδωσε ο Μεσέν δημοσιεύθηκαν στην εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchaine και το περιοδικό Le Point και ανέφεραν πως η στρατιωτική ηγεσία των γαλλικών δυνάμεων στο Κόσοβο αμφισβητεί έντονα τις απόψεις του Μπερνάρ Κουσνέρ, πολιτικού διοικητή της περιοχής, τον οποίο επικρίνει ως έντονα προκατειλημμένο εναντίον των Σέρβων.
Ο Μεσέν είχε ανακληθεί από το Κόσοβο πριν από πέντε εβδομάδες, επειδή, όπως διευκρίνισε ο Γάλλος υπουργός Αμυνας Αλέν Ρισάρ, υπήρχαν λόγοι να μην παραμείνει περισσότερο στην περιοχή. Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο τελευταίος επικαλούμενος λόγους ασφαλείας, είχε αρνηθεί στο παρελθόν αίτημα του Κουσνέρ να μετατεθεί ο συνταγματάρχης στο γραφείο του.
Φημολογείται πως ο Μεσέν είχε συνάψει σχέσεις με μια Αλβανίδα του Κοσόβου, η οποία εργαζόταν ως διερμηνέας του διοικητή της γαλλικής δύναμης της KFOR. Αν και δεν έγιναν γνωστά περισσότερα στοιχεία για αυτή, οι αρχές πιστεύουν πως συμμετείχε στη διαρροή των πληροφοριών στον Τύπο.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.