
Δεν θα χτυπήσει τη διαφθορά ο Πούτιν, υποστηρίζει ο Μπερεζόφσκι
Την άποψη ότι το φαβορί των ρωσικών εκλογών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν θα μπορέσει να μειώσει την επιρροή των μεγαλοεπιχειρηματιών, που εκπροσωπούν σε μεγάλο βαθμό τη νέα τάξη πραγμάτων στη Ρωσία, εξέφρασε ο θεματοφύλακας αυτής της τάσης Μπόρις Μπερεζόφσκι, σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Vedomosti την Παρασκευή.
48
Την άποψη ότι το φαβορί των ρωσικών εκλογών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν θα μπορέσει να μειώσει την επιρροή των μεγαλοεπιχειρηματιών, που εκπροσωπούν σε μεγάλο βαθμό τη νέα τάξη πραγμάτων στη Ρωσία, εξέφρασε ο θεματοφύλακας αυτής της τάσης Μπόρις Μπερεζόφσκι, σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Vedomosti την Παρασκευή.
Οπως όλοι οι πολιτικοί, ο Πούτιν είναι πραγματιστής και, όπως όλοι οι υποψήφιοι, έτσι και αυτός επιτίθεται εναντίον της πλούσιας ολιγαρχίας φέρεται να δήλωσε ο Μπερεζόφσκι στην εφημερίδα. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, ωστόσο είναι αδύνατο να επιτευχθεί κατέληξε.
Ενας από τους πρώην συνεργάτες και χρηματοδότες του πρώην προέδρου Μπόρις Γέλτσιν, ο Μπερεζόβσκι συνεχίζει να παίζει από τη θέση του βουλευτή μεγάλο ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ρωσίας. Ασαφής, εξάλλου, παραμένει η στάση του απέναντι στον Πούτιν, τον οποίο υποστηρίζει έμμεσα, μέσω των ΜΜΕ, που ελέγχει κατέχοντας μεγάλο τμήμα των μετοχών τους.
Η αποδυνάμωση της ολιγαρχίας των πλούσιων επιχειρηματιών της Ρωσίας, εναντίον των οποίων έχει καταφερθεί πολλές φορές ο Πούτιν, αποτελεί μία από τις πρωταρχικές απαιτήσεις των Δυτικών επενδυτών, που θέλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία.
Ωστόσο, η δυνατότητα που έχουν οι εκφραστές της ρωσικής νέας τάξης πραγμάτων, να επηρεάζουν τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, αποτρέπουν τους ξένους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη Ρωσία.
Reuters
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Με «καύσιμα» την τεχνητή νοημοσύνη και τα crypto τα ιδιωτικά τζετ απογειώνονται
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Οι 12 ανατροπές
- Η συνέντευξη του Ν. Ανδρουλάκη – «Αυτό που διαφημίζουν ως υπεραπόδοση της οικονομίας είναι υπεραπόδοση της ακρίβειας»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Ισπανία – Αυστρία 3-0: Άνετη πρόκριση των «φούριας ρόχας», με σούπερ Οϊαρθάμπαλ



