Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 13o
Συλλήψεις δικαστών της Μαφίας στην Ιταλία

Συλλήψεις δικαστών της Μαφίας στην Ιταλία

Μεγάλο πλήγμα υπέστη η μάχη κατά της Μαφίας στην Ιταλία με τη σύλληψη δύο δικαστών και τη διεξαγωγή έρευνας για τις δραστηριότητες άλλων τεσσάρων, που κατηγορούνται για δεσμούς με τον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος.

49

Μεγάλο πλήγμα υπέστη η μάχη κατά της Μαφίας στην Ιταλία με τη σύλληψη δύο δικαστών και τη διεξαγωγή έρευνας για τις δραστηριότητες άλλων τεσσάρων, που κατηγορούνται για δεσμούς με τον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι συλλήψεις των Τζιοβάνι Λέμπο, δικαστή στη Μεσσήνη της Σικελίας, και Μαρτσέλο Μοντέλο, συνταξιούχου δικαστή, δεν ήταν ο επίλογος της όλης ιστορίας, καθώς άλλα τέσσερα μέλη του δικαστικού σώματος ελέγχονται για παρόμοιες κατηγορίες.


Οπως αναφέρει το BBC, η αστυνομία οδηγήθηκε στις συλλήψεις, ύστερα από συγκεκριμένες πληροφορίες πρώην στελεχών της Μαφίας. Πάνω από χίλιοι πρώην μαφιόζοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων με αντάλλαγμα πληροφορίες προς τις καταδιωκτικές αρχές.


Ο συλληφθείς δικαστής Λέμπο κατηγορείται ότι βοήθησε ένα στέλεχος της Μαφίας, με αποτέλεσμα αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος στη Σικελία οδηγώντας ακριβά αυτοκίνητα. Τη στιγμή, μάλιστα, που τα περιουσιακά του στοιχεία είχαν κατασχεθεί από τις αρχές, αυτός γευμάτιζε με ανακριτές και αστυνομικούς.


Περίπου είκοσι μέλη του δικαστικού σώματος, κατηγορούμενα για διαφθορά, έχουν διωχθεί την τελευταία δεκαετία, αλλά τα αποτελέσματα των ανακρίσεων αυτών δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies