
Ισπανία και Βρετανία καταλήγουν σε συμφωνία για το Γιβραλτάρ
Οι Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ και ο Βρετανός ομόλογός του, Τόνι Μπλερ, βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το άνοιγμα των συνόρων του Γιβραλτάρ με την Ισπανία, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της τη Δευτέρα η εφημερίδα Daily Telegraph.
48
Οι Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ και ο Βρετανός ομόλογός του, Τόνι Μπλερ, βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το άνοιγμα των συνόρων του Γιβραλτάρ με την Ισπανία, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της τη Δευτέρα η εφημερίδα Daily Telegraph.
Οι δύο πρωθυπουργοί σχεδιάζουν κοινή δήλωση κατά τη διάρκεια της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στη Λισαβόνα, όπου θα ανακοινώνουν την απόφασή τους να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο Γιβραλτάρ, ώστε όσοι ταξιδεύουν από και προς την περιοχή θα επιδεικνύουν την ταυτότητα και όχι το διαβατήριο.
Η κίνηση αυτή είναι συνέπεια της ένταξης της Βρετανίας στη Συνθήκη Σένγκεν, η οποία επιβάλλει το άνοιγμα των συνόρων σε όλες τις χώρες που την έχουν υπογράψει.
Ετσι, αναμένεται να δοθεί λύση στο μόνιμο πρόβλημα των κατοίκων του Γιβραλτάρ, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάθε φορά που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ισπανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίδομα 300 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, πότε θα γίνουν οι πληρωμές
- Τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Ίντερ Μαϊάμι για την επόμενη μέρα χωρίς τον Μέσι
- Τροχαίο δυστύχημα στην Εύβοια: Συγκρούστηκε μηχανάκι με ασθενοφόρο – Νεκρός 17χρονος
- Συνταγή: Κέικ λεμόνι με blueberries
- Τραμ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο λόγω τεχνικών εργασιών και
- Σεισμός Κρήτη: Η εκτίμηση Χουλιάρα για τη σεισμική ακολουθία

