Yπεροχή Γκορ έναντι του Μπους για την προεδρία των ΗΠΑ δείχνουν oι δημοσκοπήσεις
Εντυπωσιακή μεταστροφή στις προτιμήσεις των Αμερικανών ψηφοφόρων για τον άνθρωπο που θα διαδεχτεί τον Μπιλ Κλίντον στην προεδρία των ΗΠΑ αποκαλύπτει δημοσκόπηση του δικτύου ABC και της εφημερίδας Washington Post. Ενώ στο τέλος του περασμένου Νοεμβρίου το 55% προτιμούσε τον Τζορτζ Μπους και μόνο το 39% τον Αλ Γκορ, σήμερα η κατάσταση έχει αντιστραφεί: ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αποσπά ποσοστό 48%, έναντι 45% του ρεπουμπλικάνου υποψηφίου.
Εντυπωσιακή μεταστροφή στις προτιμήσεις των Αμερικανών ψηφοφόρων για τον άνθρωπο που θα διαδεχτεί τον Μπιλ Κλίντον στην προεδρία των ΗΠΑ αποκαλύπτει δημοσκόπηση του δικτύου ABC και της εφημερίδας Washington Post. Ενώ στο τέλος του περασμένου Νοεμβρίου το 55% προτιμούσε τον Τζορτζ Μπους και μόνο το 39% τον Αλ Γκορ, σήμερα η κατάσταση έχει αντιστραφεί: ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αποσπά ποσοστό 48%, έναντι 45% του ρεπουμπλικάνου υποψηφίου.
Ο Αλ Γκορ κατακτά την πρωτοπορία, κυρίως λόγω του δυναμικού προφίλ του. Ηδη αναγνωρίζεται ως ένας δυνατός ηγέτης έπειτα από τις σαρωτικές του νίκες επί του Μπιλ Μπράντλεϊ στις προκριματικές εκλογές. Η επίθεση του ανθυποψηφίου του για το χρίσμα των Δημοκρατικών τον βρήκε αμετακίνητο στις θέσεις του, κερδίζοντας ποσοστά ακόμη και από ανεξάρτητους και Ρεπουμπλικάνους.
Αντίθετα, η εικόνα του Μπους δεν συμπίπτει με αυτήν που επιθυμούν οι ψηφοφόροι της παράταξής του. Ενώ ο Αλ Γκορ θεωρείται ο ιδανικός Δημοκρατικός υποψήφιος (68% των Δημοκρατικών λένε πως ήταν η καλύτερη επιλογή, έναντι 25% για τον Μπράντλεϊ), οι Ρεπουμπλικάνοι διχάζονται ανάμεσα στους δύο: τον Μπους προτιμά το 53%, έναντι ενός καθόλου ευκαταφρόνητου 42% υπέρ του Μακ Κέιν.
Η μειωμένη δημοτικότητα του κυβερνήτη του Τέξας αποδίδεται επίσης στη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε προς τον Τζον Μακ Κέιν, αλλά και στη μετακίνηση των θέσεών του από τις παραδοσιακές αρχές της παράταξης. Πάντως, δεν σημειώνονται σημαντικές διαρροές ψηφοφόρων του Μακ Κέιν προς τον Αλ Γκορ: μόνο το 14% δηλώνει πρόθεση να υποστηρίξει τον αντιπρόεδρο. Στην απέναντι πλευρά, περισσότεροι υποστηρικτές του Μπράντλεϊ (29%) θα τάσσονταν υπέρ του Μπους, αντί να προτιμήσουν τον έτερο Δημοκρατικό.
Ομως, η υπεροχή του Αλ Γκορ γίνεται ιδιαίτερα εμφανής στην πρόβα εξουσίας: θεωρείται από την κοινή γνώμη ως ο πιο κατάλληλος να χειριστεί σημαντικά καθημερινά θέματα. Σαφές είναι το προβάδισμά του στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, της κοινωνικής ασφάλισης, των δικαιωμάτων των ασθενών και του προγράμματος υγείας. Ταυτόχρονα, είναι ισόπαλοι στην εμπιστοσύνη του κοινού να χειριστούν τη φορολογία (αν και ο Μπους είχε εδώ προβάδισμα 19 μονάδων, που ο Γκορ κατάφερε να καλύψει), την εθνική οικονομία, την εκπαίδευση, το ζήτημα των αμβλώσεων και τη μεταρρύθμιση του συστήματος χρηματοδότησης του εκλογικού αγώνα.
- Βόλος: Δραματική διάσωση 41χρονου που έπεσε σε χαράδρα – Περιπατητές άκουσαν ουρλιαχτά, τρεις μέρες μετά
- Τι χρήματα θα λάβουν οι ομάδες της Euroleague που έμειναν εκτός play offs – Τι ισχύει από την 17η θέση και κάτω
- Μια βιβλιοθήκη στην Οξφόρδη ως «ζωντανή χρονοκάψουλα»
- Οικονομικών φόρουμ Δελφών: Συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση
- Η γνώριμη Μονακό στον δρόμο του Ολυμπιακού: Οι κοινοί πρωταγωνιστές και οι προηγούμενες ματσάρες (vids)
- ΗΠΑ: Δικαστής αμφισβητεί τη συνταγματικότητα της προσφυγής του Τραμπ εναντίον της αμερικανικής εφορίας
- Greece Expands List of Protected ‘Untouched Beaches’
- «Ξέσπασε» ο Γκουαρντιόλα με τις τιμές των εισιτηρίων του Μουντιάλ: «Το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442