40

Δολοφονική απόπειρα κατά του Σαΐντ Χατζαριάν, συμβούλου και στενού συνεργάτη του μεταρρυθμιστή Ιρανού προέδρου Μοχαμάντ Χαταμί, έγινε νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Ο Σ.Χατζαριάν, διευθυντής της προοδευτικής εφημερίδας Sobh-e Emrouz, δέχθηκε δύο σφαίρες από αγνώστους έξω από το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου της Τεχεράνης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο πρόσωπο και στον ώμο.


Αμεσως μετά την επίθεση μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επείγουσα επέμβαση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το IRNA, ο Σ.Χατζαριάν βρίσκεται σε κώμα και η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.


Ο Σαΐντ Χατζαριάν είναι μέλος του πολιτικού γραφείου του Μετώπου Συμμετοχής, αρχηγός του οποίου είναι ο Μοχάμαντ Ρεζά Χαταμί αδελφός του μεταρρυθμιστή προέδρου του Ιράν.


Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση.


Associated Press

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ