
Πόλεμο κατά της διαφθοράς κήρυξε ο Κινέζος πρωθυπουργός
Την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει καμία κίνηση ανεξαρτησίας στην Ταϊβάν εν όψει των προεδρικών εκλογών στο νησί αλλά και να πατάξει τη διαφθορά στην κρατική μηχανή εξέφρασε ο Κινέζος πρωθυπουργός Ζου Ρονγκτζί στην ετήσια Εθνική Λαϊκή Συνέλευση (NPC).
55
Την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει καμία κίνηση ανεξαρτησίας στην Ταϊβάν εν όψει των προεδρικών εκλογών στο νησί αλλά και να πατάξει τη διαφθορά στην κρατική μηχανή εξέφρασε ο Κινέζος πρωθυπουργός Ζου Ρονγκτζί στην ετήσια Εθνική Λαϊκή Συνέλευση (NPC).
Ενώπιον 3.000 ατόμων, ο Ζ.Ρονγκτζί τόνισε την ανάγκη η χώρα να αποκτήσει μία διαφανή και αδιάβλητη κυβέρνηση και να περιοριστούν οι κρατικές δαπάνες.
Οι δηλώσεις του έγιναν με αφορμή τη διοικητική έρευνα που διατάχθηκε το Σάββατο εις βάρος του αντιπροέδρου της Βουλής για εμπλοκή σε σκάνδαλο δωροδοκίας.
Εξάλλου, ο Κινέζος πρωθυπουργός προειδοποίησε την Ταϊβάν ότι δεν πρόκειται να δεχτεί καμία κίνηση προς την κατεύθυνση της ανεξαρτησίας της.
Δεν θα καθίσουμε αδρανείς να παρακολουθούμε οποιαδήποτε σοβαρή αποσχιστική
δραστηριότητα που στοχεύει στην υπονόμευση της κυριαρχίας και της εδαφικής
ακεραιότητας της Κίνας είπε χαρακτηριστικά στην Εθνική Λαϊκή Συνέλευση.
Ωστόσο, απέφυγε να προβεί σε απειλές για κήρυξη πολέμου εναντίον της Ταϊβάν, ενώ δεν επεκτάθηκε στα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο νησί.
Ο πρόεδρος της Ταϊβάν Λι Τενγκ Χούι επιμένει ότι η Ταϊπέι θα διαπραγματευτεί
με το Πεκίνο μόνο σε ισότιμη βάση, ως κυρίαρχο κράτος. Από τους τρεις κυριότερους υποψήφιους στις εκλογές της 18ης Μαρτίου, κανείς δεν έχει διαφοροποιηθεί από την πολιτική του Λι.
Το Σάββατο ο πρόεδρος της Κίνας Ζιαν Ζεμίν δήλωσε ότι το Πεκίνο θα λάβει
δραστικά μέτρα, αν η Ταϊβάν παρεμποδίσει τις διαπραγματεύσεις για την επανένωσή της με την Κίνα.
ΑΠΕ,Reuters
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Παναθηναϊκός – Μύκονος Betsson
- OT Delphi Economic Forum XI – Kεφαλογιάννη: Η Ελλάδα είναι ανθεκτικός τουριστικός προορισμός
- ΚΚΕ για επίσκεψη Μακρόν: Το σύνθημα «Ελλάς-Γαλλία-συμμαχία» δεν αφορά τους λαούς
- Σαράντα χρόνια μετά τη δυστοπία του Τσερνόμπιλ, η πυρηνική ενέργεια επιστρέφει δυναμικά
- Βιεϊρίνια: «Θέλουμε το κάτι παραπάνω για τα 100 χρόνια»
- Ντούα Λίπα-Κάλουμ Τέρνερ: Γάμος της χρονιάς στο Παλέρμο – Η ημερομηνία, η εκκλησία, τα amore
