Λήγει την Τρίτη η προθεσμία για την ευνοϊκή αποπληρωμή δανείων των σεισμοπλήκτων
Λήγει την Τρίτη 29 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση εξόφλησης των χρεών, που προέρχονται από δάνεια που έχουν πάρει σεισμόπληκτοι όλων των περιοχών της χώρας με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, για την αποκατάσταση των ζημιών και τα οποία είχαν βεβαιωθεί στις αρμόδιες εφορίες έως τις 31 Αυγούστου 1999.
Λήγει την Τρίτη 29 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση εξόφλησης των χρεών, που προέρχονται από δάνεια που έχουν πάρει σεισμόπληκτοι όλων των περιοχών της χώρας με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, για την αποκατάσταση των ζημιών και τα οποία είχαν βεβαιωθεί στις αρμόδιες εφορίες έως τις 31 Αυγούστου 1999.
Τα χρέη αυτά καταβάλλονται σε 48 μηνιαίες δόσεις, ενώ το ποσό της καθεμιάς από αυτές δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 30.000 δρχ. Οπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η κατάθεση αίτησης από τον ενδιαφερόμενο οφειλέτη στην αρμόδια εφορία έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2000, η κατάθεση βεβαίωσης για τη φύση του δανείου ως σεισμοδανείου έως την ίδια ημερομηνία, καθώς και η καταβολή της πρώτης δόσης έως τις 31 Μαρτίου 2000.
Σημειώνεται ότι στην ίδια ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και χρέη που είχαν δοθεί επίσης για λόγους σεισμών με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, που οι οφειλέτες τους είτε δεν είχαν αξιοποιήσει τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που είχαν δοθεί στο παρελθόν, είτε δεν ήταν συνεπείς στην εξόφληση των υποχρεώσεών τους με βάση τις ρυθμίσεις αυτές.
Οσοι υπαχθούν στη ρύθμιση, θα μπορούν να προμηθευτούν πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, το οποίο θα έχει διάρκεια ενός μήνα, ενώ θα ανασταλούν τυχόν μέτρα αναγκαστικού χαρακτήρα είσπραξης που τους έχουν επιβληθεί.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων