
Προεκλογική βία στη Σενεγάλη
Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Σενεγάλη, όταν αντίπαλα πολιτικά κόμματα συνεπλάκησαν πυρπολώντας αυτοκίνητα και κατοικίες εν όψει των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, όπως ανέφεραν την Πέμπτη αστυνομία και μάρτυρες.
67
Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Σενεγάλη, όταν αντίπαλα πολιτικά κόμματα συνεπλάκησαν πυρπολώντας αυτοκίνητα και κατοικίες εν όψει των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, όπως ανέφεραν την Πέμπτη αστυνομία και μάρτυρες.
Οι εχθροπραξίες έχουν ξεσπάσει ανάμεσα σε οπαδούς του Σοσιαλιστικού Κόμματος και υποστηρικτές του παλαίμαχου ηγέτη του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Αμπντουλαγιέ Ουαντέ, που είναι ένας από τους επτά αντιπάλους του προέδρου Ντιούφ στις εκλογές.
Το σοβαρότερο επεισόδιο έλαβε χώρα στην πόλη Τιες, 70χμ. ανατολικά της πρωτεύουσας Ντακάρ, όπου τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες και δύο κατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες, έπειτα από προεκλογική εμφάνιση του Α.Ντιούφ.
Ο πρόεδρος Ντιούφ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1981, συμμετέχει στις επικείμενες εκλογές ως επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος που ηγείται της χώρας από το 1960, οπότε και κέρδισε την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία.
Αναλυτές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την πιο σκληρή εκλογική αναμέτρηση η οποία ενδεχομένως να ολοκληρωθεί σε δύο γύρους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Από τα «μας κυνηγούν» στα «δεν ήξερα» η Καρυστιανού: Τι ισχυρίστηκε για την αγορά ακινήτου μέσω πλειστηριασμού
- Μεσσηνία: Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία κάνναβης με 1.532 δενδρύλλια – Είχαν εγκαταστήσει 6 χιλιόμετρα λάστιχο ποτίσματος
- «Έβλεπα τον ομόλογό μου ζωντανά μπροστά μου», δικαιολογείται ο Ντόκος – Στην υβριδική επίθεση επιμένει το Μαξίμου
- Η άλλη πλευρά του Εμμανουήλ Καραλή: Η αγάπη για το κρασί, το δάνειο των γονιών και το ξεμάτιασμα
- Ο πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν αποτελεί το μεγαλύτερο πετρελαϊκό σοκ από το 1979 σε συνολικές απώλειες
- Εως και 5 ώρες αναμονής στα αεροδρόμια λόγω του νέου μέτρου αυτοματοποιημένων ελέγχων – Τι απαντά η Φον ντερ Λάιεν


