
Κατηγορίες για εν ψυχρώ δολοφονίες κρατουμένων
Αρχισε στην τουρκική πρωτεύουσα η δίκη 85 κρατουμένων που κατηγορούνται ότι σκότωσαν 10 συγκρατουμένους τους στη διάρκεια της στάσης που είχε εκδηλωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στη φυλακή Ουλούτσανλαρ της Αγκυρας.
37
Αρχισε στην τουρκική πρωτεύουσα η δίκη 85 κρατουμένων που κατηγορούνται ότι σκότωσαν 10 συγκρατουμένους τους στη διάρκεια της στάσης που είχε εκδηλωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στη φυλακή Ουλούτσανλαρ της Αγκυρας.
Το ενδιαφέρον της δίκης εστιάζεται στους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ότι ορισμένοι συγκρατούμενοί τους βασανίστηκαν μέχρι θανάτου ή δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίοι επιχειρούν να επιρρίψουν τώρα τις ευθύνες στους φυλακισμένους.
Σύμφωνα με την τουρκική εισαγγελία, μαρξιστές κρατούμενοι πυροβόλησαν κατά
λάθος συγκρατουμένους τους στη διάρκεια της εξέγερσης.
Με αφορμή αυτήν τη δίκη, έρχεται στο προσκήνιο το θέμα των συνθηκών κράτησης στις τουρκικές φυλακές, όπου σύμφωνα με τις οργανώσεις προασπίσεως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα βασανιστήρια είναι καθημερινό φαινόμενο.
ΑΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέο απίθανο γκολ ο Μέσι, ξανά… βροχή τα ρεκόρ! (vids, pics)
- Ιράν: Το αεροπλανοφόρο Charles-De-Gaulle αναχώρησε από τη Μέση Ανατολή και επιστρέφει στην Τουλόν
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Drones αντί για πλοία
- Η Πολωνία «παγώνει» την παραχώρηση 14 MiG -29 στην Ουκρανία
- LIVE: Αργεντινή – Πράσινο Ακρωτήριο
- Σε στρατιωτική κινητοποίηση οι Χούθι – Έσπασε ο αεροπορικός αποκλεισμός της Υεμένης μετά από 11 χρόνια



