40

Συναντήθηκαν την Κυριακή, οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάντλιν Ολμπράιτ και της Ιαπωνίας Γιοέι Κόνο, προκειμένου να εξετάσουν τις σχέσεις των δύο χωρών, ζητήματα που αφορούν στην ασιατική ήπειρο, αλλά και τις επερχόμενες παγκόσμιες εξελίξεις στο εμπόριο.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζέιμς Φόλεϊ, χαρακτήρισε ως εποικοδομητικές και ουσιαστικές τις κατ ιδίαν συνομιλίες, που διήρκεσαν 30 λεπτά.

Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί με τα επιτελεία τους κάθισαν ξανά στο τραπέζι για νέες συνομιλίες μετά… πρωινού.


Η επίσκεψη του Γιοέι Κόνο στις ΗΠΑ έχει στόχο να συντονιστούν οι θέσεις των δύο χωρών εν όψει της προσεχούς συνόδου της Ομάδας των Οκτώ (G8), την οποία η Ιαπωνία θα φιλοξενήσει στην Οκινάουα.

Reuters