Οι αγωνιστές κατά της δικτατορίας καταδικάζουν το Χάιντερ
Την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό τους εκφράζουν τα μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, σε ανακοίνωσή τους την Παρασκευή, για την άνοδο στην εξουσία του κόμματος του ακροδεξιού ηγέτη Γεργκ Χάιντερ.
Την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό τους εκφράζουν τα μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, σε ανακοίνωσή τους την Παρασκευή, για την άνοδο στην εξουσία του κόμματος του ακροδεξιού ηγέτη Γεργκ Χάιντερ.
Στην ανακοίνωση του συνδέσμου επισημαίνεται πως μαζί με τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της Ευρώπης που βίωσαν το φασισμό, παρακολουθούμε με έντονη ανησυχία και προβληματισμό το γεγονός ότι στην καρδιά της Ευρώπης, σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την Αυστρία, να συγκυβερνούν οι Νεοναζί του Χάιντερ στη νεοσύστατη κυβέρνηση της χώρας αυτής.
Ο σύνδεσμος εκφράζει ακόμη την αμέριστη συμπαράστασή του στο λαό της Αυστρίας που παλεύει να αποβληθεί το κόμμα του Χάιντερ από τον κυβερνητικό σχηματισμό της χώρας.
Απευθύνει, τέλος, έκκληση στον ελληνικό λαό και, μέσω αυτού, σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς να απαιτήσουν τη διαμόρφωση θεσμικών πλαισίων, που θα χτυπούν στη ρίζα τους φαινόμενα που επωάζουν φασισμό και θα δίνουν προοπτική για περισσότερη δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων