46

Με σκληρά μέτρα θα απαντήσει το Ισραήλ στις επιθέσεις της Χεζμπολάχ τόνισε ο πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ μιλώντας κατά τη διάρκεια συνόδου της στρατιωτικής ηγεσίας, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα κυβερνητική πηγή στην Ιερουσαλήμ. Ωστόσο, ο Μπαράκ επισήμανε πως τα μέτρα θα αποφασιστούν στο πλαίσιο των γενικότερων στρατηγικών συμφερόντων του Ισραήλ.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε πλέον αυτή την κατάσταση και θα απαντήσουμε με σκληρά μέτρα δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ. Στη σύνοδο μετείχε και ο αρχηγός των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Σαούλ Μοφάζ.


Εν τω μεταξύ, ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε την Κυριακή, και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση από τους αντάρτες της Χεζμπολάχ στην ελεγχόμενη από το Ισραήλ ζώνη ασφαλείας στο νότιο Λίβανο.


Λίγο αργότερα, η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομή εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ, στην περιοχή της Τύρου, στο νότιο Λίβανο.

ΑΠΕ