
Εκρηξη βόμβας τη νύχτα στην Κωνσταντινούπολη
H οργάνωση Ισλαμιστικό Μέτωπο Επιδρομέων της Μεγάλης Ανατολής ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας, που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης σε δημοτικό κτίριο στη Χαλκηδόνα, στην ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης.
37
H οργάνωση Ισλαμιστικό Μέτωπο Επιδρομέων της Μεγάλης Ανατολής ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας, που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης σε δημοτικό κτίριο στη Χαλκηδόνα, στην ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης.
Θύματα από την έκρηξη δεν αναφέρθηκαν, ωστόσο προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στη δημοτική αίθουσα γαμήλιων τελετών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.
Η αστυνομία ανακάλυψε και εξουδετέρωσε και δεύτερη βόμβα, η οποία ήταν τοποθετημένη σε άλλο κτίριο του δήμου, στην ίδια συνοικία.
Σημειώνεται ότι μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης, γνωστής ευρύτερα ως IBDA-C, που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Μετρίς, είχαν στασιάσει το πρωί της Τρίτης, αντιδρώντας στην προσαγωγή του αρχηγού τους Σαλίχ Μιζαρμπέιογλου στο Δικαστήριο Κρατικής Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης.
Ο ηγέτης της οργάνωσης αρνείται να παρουσιαστεί στα τουρκικά δικαστήρια, επειδή, όπως ισχυρίζεται, δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία της -κοσμικού χαρακτήρα- νομοθεσίας της χώρας. Η εξέγερση κατεστάλη ύστερα από 12 ώρες, δίχως να υπάρξουν θύματα.
Associated Press, ΑΠΕ, Hurriyet
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Πυρκαγιά κοντά στο θέρετρο Κόστα Μπράβα καίει 22.000 στρέμματα
- «Τρέλα» από τους παίκτες του Πράσινου Ακρωτηρίου για μία φωτογραφία με τον Μέσι (vids)
- ΕΛΑΣ: «Το κόμμα χρειάζεται και τη δική σου φωνή, οικοδομούμε από κοινού ένα μέλλον για όλες και όλους»
- Forbes: Bettors Wager $400K on Putin’s Fall by the End of 2026
- Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Δενδρινός – «Το Θέατρο σε ευγνωμονεί»
- Άγριος καβγάς εργατών σε στέγη στο Ντιτρόιτ: Έπεσαν από την οροφή και συνέχισαν να παλεύουν στον κήπο
